PASJA GODINA

Čukine priče
piše Jacky alias Čuko
Eto mene opet draga teta Sonja. Ma znao sam ja kad zagusti da će opet biti …dragi Čuko …najbolji Čuko …ti si zakon Čuko! E ja možda jesam pas, ali nisam lud, iako sam zbog tebe zapustio svoj blog, moj osobni prozor u svijet, moju mogućnost iznošenja slobodnog mišljenja i moralnih pogleda. Neka …nema veze, ja svejedno rado surađujem s tobom, mada imam drugih ozbiljnijih ponuda. Tako me je je teta Jadranka zamolila da napravim Strateški plan gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.
A imam ja već takav plan koji se dijelom i potvrdio. Rekao sam ga i barba Ivi, a on je postupio po tom planu i sadašnji razvoj države imamo zahvaliti njemu …ne barba Ivi, nego mom gospodarskom planu.
Problem je u tome što je barba Ivo očito nešto krivo shvatio, pa su nastali neki problemi.
A plan je bio jako jasan: Trebalo je najprije omogućiti bogaćenje nekolicini Pravih Hrvata i jednom psu, a onda će se to kao epidemija raširiti Hrvatskom, budući da cjepiva ionako nema.
I obogatili se stvarno nekolicina Najvećih Hrvata. Barba Ivo žrtvovao i sebe samo da napredak brže krene, pa se i on uz sav državnički posao isto obogatio. Ali baraba Ivo… ti teta Sonja imaš onu tetu Sandu iz Jezika, pa pitaj nju kako se ispravno kaže barba Ivo ili baraba Ivo. Mene …po novom pravopisu više vuče na baraba, ali ipak pitaj nju.
Dakle …barba ili baraba Ivo zaboravio da bi se i pas po planu morao obogatiti, pa plan nije u potpunosti uspio, jer se nije mogla razviti poželjna epidemija.
Nema veze …može se pokušati ponovo. Ja sam se odlučio žrtvovati i ako se za boljitak Hrvatske moram obogatiti …učinit ću to.
Moj gazda se ne želi obogatiti, ali već sam ti rekao da od njega ni ne možeš očekivati da učini nešto za dobrobit Hrvatske. Umjesto toga zamjerio se najvećem čoporu u Hrvata i Najvećem Hrvatu u njemu. A u tom čoporu preko pola milijuna opasnih vukova …tako bar izgleda, a tako kaže i alfa Hrvat, a njemu valja vjerovati.
Moj gazda mu ne vjeruje, pa broji vukove. Nek broji kad nema pametnijeg posla.
Htio sam te pitati teta Sonja šta to znači jugonostalgičar? Kažu da je to moj gazda. Sad ja ne znam …brine sa za mene …hrani me …vodi u šetnju. Ali nitko od Velikih Hrvata ne razgovara s njim. Ja ne znam je li to dobro ili nije …mislim to jugonostalgičar. I ima  li to YU kakve veze sa EU?
I kažu mu da nije demokrat! E to je istina, jer meni ne dopusti nikada neku demokratsku diskusiju. Kaže …nemaju psi pravo glasa. Tako mu i treba! Sad su i njega Veliki Hrvati isključili iz svake diskusije.
I reci mi molim te teta Sonja ko je taj Tito, oko kojega se digla velika prašina kao oko barba Ive. Gazda kaže da je on odavno mrtav, ali ja to ne mogu vjerovati, jer čemu onda tolika zbrka kao kad se naganjaju mačke, ako ga više nema.
Kažu da je i on bio Hrvat i veliki lopov, ali njih sad ima toliko, pa ko bi to sve popamtio. I kažu da je bio zločinac. I imao dosta pomagača. Ali ako je tako …zašto onda i oni nisu  u boksu kao barba Ivo, ili čika Damir?
Ko bi vas ljude razumio!?
Draga teta Sonja ja ću ti se i dalje javljati, a nadam se da ćeš ti to objavljivati. Kad može pisati don Kaćunko mogu i ja. Zašto ne pitaš njega da objavljuje kod tebe …on mi je baš simpa. A on bi sigurno pristao. Samo nemoj da se dogodi da njemu daš honorar, a meni nisi isplatila moje kosti ni za prošlu godinu.
Upozoravam te da po Zakonu o trgovačkim društvima moraš napraviti godišnji izvještaj o stanju blagajne. Ako ne znaš kako se to radi pitaj Najvećeg Hrvata, on to radi svake godine i podnosi izvještaj svima svojim članovima. A njih pola milijuna!!!
Nemoj biti zavidna teta Sonja …ima i nas. Ako ne računaš moga gazdu …ipak nas i Rusa ima dvjesto milijuna. I ako odbijemo par Rusa …opet nas ima. Znam i ja računati …skoro tako dobro kao i alfa-Hrvat.
Želim ti sretnu novu godinu i ne zaboravi Čuku! Gazdu možeš!

PS. Ako sam ja stavio prvi prilog u ovoj godini to ne znači da će 2011. biti pasja godina!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Ha ha ha do sada nisam ni pomislio koji se to ćuko sakriva iz svog ćuke avatera i nika kuda li da sa njime razgovaram jer, pravi ćuko baš se ni ne boji ni ne sakriva, on pokaže svoje oštre zube kad vidi da je to potreba. Ovjek više puta nameće mi se pitanje možda i nekom drugome, Ive Ive čemu ti je to tribalo,i kad si već otišao čemu si se vraćao ili možda si ipak mislil na kraju pošteno. Ipak ti želim Ive ne kao ćuko već kao čovjeku sretan ishod ujedno i izlaz na slobodu još ove… Read more »

Josip Mayer
13 years ago

Poštovani

Hvala bogu da još takovi blogerskih pasova ima,
ali i komentatora kako bi mogli jedni drugima više reći da nam u društvo momentalno nešto ne štima.