SUOČITI SE S MRŽNJOM

Iz drugih medija ...arhiva croatia ch
Dugo, dugo smo čekali…, a onda, ujutro 4. kolovoza 1995. hrvatska vojska kreće u oslobađanje hrvatskih okupiranih područja. Munjevito i nezadrživo! U samo 4 dana slomljena je pobuna koja je trajala pet godina. Hrvatski tisak nas je tih dana obavještavao o uspjesima hrvatske vojske ne samo tekstom, nego i fotografijama.

No, nakon oslobođenja hrvatskih okupiranih područja, osloboditelje su dočekale stravične slike razaranja, koje su za sobom ostavili mržnjom zadojeni pobunjeni Srbi. Cilj im je bio zatrti svaki trag hrvatstva na okupiranom hrvatskom području, pa su rušili sve hrvatsko, kuće i čitava sela, a s posebnim bijesom su se okomili upravo na sakralne objekte i hrvatska groblja, koji su bili simbol hrvatstva u tim krajevima.

Poslije “Oluje” suočili smo se s tim razaranjima, a suradnica udruge “Bedem ljubavi – pokret majki za mir” iz Splita, gospođa Rosa Ćulić, dokumentirala je ta razaranja svojim fotografijama i popratila ih sljedećim komentarom:

Suočiti se s mržnjom

Oluja” je oslobodila naše hrvatske gradove, sela, groblja i domove. Povratkom smo suočeni s mržnjom donedavnih srpskih susjeda s kojima smo dijelili životni prostor. Istina je, mržnja im je jača od života, ali je i istina, ljubav nam je jača od smrti.

..
3

..

..

..

..

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments