ZLATA VRIJEDAN ZLATNI PIR

piše: Marija Matijašević
foto: Alfred Matijašević
IMG_4571Blagdan Svete Obitelji u crkvi Sv. Ane u Osekovu, 31.12.2017.

Prije 4 mjeseca, susjeda Đurđa, mi priča, da na taj dan ona i njen muž Vladimir, imaju 50 godina braka, dakle “Zlatni pir”.

I u dahu pita: -Hoćeš li mi biti vjenčana kuma?

Velim:-Da! Bez predomišljaja.

I onda je par mjeseci, sve utihnulo. Da bi Vladimir, završio s dva srčana udara u bolnici, i jedva preživio.

Posjećivao ga župnik, a mi svi se molili, da preživi.

A onda evo, jučer – Zlatni pir!

ŽIMG_4555upnik je odredio da misa zahvalnica, zahvala za proteklu godinu i obnova vjenčanja bude u 18 sati, kada ima najviše ljudi i kada je najsvečanije.

Danima se pripremala “svadba”, pekli se odojci, kolači, kuhao se gulaš.

Moram naglasiti, da “mladenci” imaju šestero djece, 17 unuka i jednog praunuka. Imaju pet sinova i jednu kćer, koja je odmah kupila prstenje i zakupila salu u selu Stružec.

IMG_4587 (1)Sva djeca su pridonijela proslavi, koja je bila za pamćenje. A ne smijem zaboraviti ni nas, vjenčane kumove,  Mariju, koja je cijelu misu držala prstenje u ruci, da ih opet ne zaboravimo, i Alfreda, koji je sve snimao i slikao.

Pozvano je bilo, pozivnicama napisanim lijepim zlatnim slovima, 60 uzvanika, a i prisustvovalo je toliko, kao i naš župnik Dražen Lauc sa svojim gostom, bogoslovom Lukom.

A tek obred mise! Nezaboravno.

Rečeno je bilo, poslije mise samo obnova vjenčanja, a kad ono cijela misa o “mladencima”. I šećer na kraju, uramljena povelja od župnika, poklon pape Franje, sa slikom pape Franje i imenima Đurđe i Vladimira Prikratki, te pisane želje na latinskom, a preveo nam ih je svećenik Dražen. Zaorio se pljesak u crkvi.

I još moram naglasiti, sve to nije vidio “mladoženja” Vladimir, jer je SLIJEP.

Pa neka im je sretno!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Goran
6 years ago

Dragim roditeljima Vladimiru I Ðurði zelim Jos vise uspjeha i dug zivot od velikog. ♥ zeli im sin Goran sa Natasom. ????

Bernarda
Bernarda
6 years ago

Ponosna kčer na svojeg tatu i svoju majku! Pozivili jos oni meni puno godinica!

Marica Krstić
Marica Krstić
6 years ago

Čestitam Vladimiru i Đurđi i želim još mnogo godišnjica da provedu u zdravlju, sreći i uzajamnom poštovanju. To je bio stvarno događaj za pamćenje. Pozdrav svim sudionicima tog velikog slavlja.