RASPRAVA O NOVOJ HRVATSKOJ MIGRACIJI

image002Frankfurt na Majni/ “Nova hrvatska migracija”, odnosno “Die neue kroatische Migration” naslov je i tema podijske rasprave koja se ima održati u subotu, 03. veljače od 15:00 do 16:30 sati, na adresi Rathaus/Römer, Eingang Bethmannstr. 3, Frankfurt am Main, 3. Stock. Ulaz je slobodan.

Gosti ove rasprave su: vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj, Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Josip Juratović, zastupnik u Njemačkom parlamentu, Manfred Pentz, član parlamenta savezne države Hessen, dr. Bernadette Weyland, kandidatkinja za gradonačelnicu Frankfurta 2018, dr Gordan Grlić Radman, veleposlanik RH u Njemačkoj i Dubravka Jurić.

Organizator ovog skupa je Kroatisch Europäische Kulturgeselschaft e.V a suorganizatori: Kroatischer Weltkongres in Deutschland i Generalkonzulat der Republik Kroatien in Deutschland. Medijski pokrovitelji događaja su Fenix magazin i Večernji list.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
6 years ago

Inače i Iz moje strane gledišta,dobro bi bilo raspravljati svim gore navedenima,i o temi, pod naslovom. MUZEJ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA Projekt za koji se nadamo da bi mogao zaživjeti 2020. godine.Trebao biti i postati jedna od vrlo važnih političkih,društvenih,turističkih i gospodarskih tema,na relaciji, Domovina i Hrvatsko iseljeništvo.Koja tema nas sve u Domovini i u iseljeništvo obavezuje.Da zajednički damo sve od sebe,kako bi čim prije došlo do njezinog postojanja i na kraju i osavršenja.

Dragica
Dragica
6 years ago

Nadam se da ćemo imati uvid u raspravu ovdje na Glasu. Vrlo zanimljiv događaj s obzirom da hrvatska migracija postaje sve brojinija a time i problemi složeniji.