EVELIN NOVAK U “STABAT MATER”

tekst i foto: Sonja Breljak
011Berlin/ Bilo je pravo, istinsko zadovoljstvo biti u netom prošlu nedjeljnu večer u crkvi Jesus Christus u berlinskoj četvrti Dahlem. Naime, klupe ove crkve, u nedjeljnu večer ovog  korizmenog perioda, ispunili su ljubitelji glazbe i opernog pjevanja.

Na repertoaru je vrlo prigodna Stabat Mater Antonina Dvoraka, odnosno Stala plačuć’ tužna mati (lat. Stabat mater dolorosa) – katolički himan posvećen Djevici Mariji i njenoj žalosti za vrijeme Isusove muke, duhovna kantata za soliste, kor i orkestar. A na svojevrsnoj svečanoj pozornici je Bachchor iz Dahlema, Beethovenorchester Berlin te solisti iz Staatsoper: sopransitica Evelin Novak, Natalia Skryck-alt,  potom Jan Martinik (bass) i Andres Moreno Garcia – tenor.

010Bio je to izvanredan glazbeni događaj.

Uživali smo kako u ovom djelu i glazbenoj kompoziciji, duhovnoj kantati, tako  i nastupu, izvedbi, pjevanju naše sopranistice, Evelin Novak. Publika u crkvi Jesus Christus je cijelu glazbenu izvedbu, nagradila dugim pljeskom.

Uskoro, točnije 23. i 25. travnja, Evelin Novak nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

 

Na repertoaru će tom prigodom biti Puccinijeva operu La Boheme u kojoj pjeva ulogu Mimi. Time će i san, pjevanje pred domaćom publikom, biti na putu ostvarenja.

Naime, u utvrđivanju termina za nastup u Hrvatskoj često je trebalo puno umijeća u ispunjenom kalendaru Evelin Novak pronaći slobodan termin.

“Sretna sam i zadovoljna da smo konačno uspjeli utvrditi termin nastupa u Hrvatskoj. Tome se jako radujem“, rekla nam je Evelin Novak nakon odlično otpjevane Stabat Mater Antonina Dvoraka. 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments