U POTRAZI ZA DJEDOVIM GROBOM

Iz Pule nam se javio čitatelj  koji traži mogućnost saznati nešto o sudbini, odnosno posljednjem počivalištu njegova djeda koji je svojevremeno, živio i preminuo u Berlinu.

Poštovanje, moje ime je Robert Bač. Danas sam Vas zvao iz Pule da vas pitam: Kako bih pronašao djedov grob ili urnu u Berlinu?

 Naime,  mamin (Ana Albert Bač) tata a moj djeda zvao se JOSIP ALBERT.

Rođen je 22.02.1930. godine u Karancu, selu u Baranji nadomak Belog Manastira (gdje je moja obitelj), 30 km od Osijeka. A umro je u Berlinu 16.09.1996. godine.
 
Naime, ne mogu doći do smrtnog lista i zadnje poznate adrese na kojoj je boravio, pa trebam pomoć.
 
Djed je otišao za Njemačku u siječnju 1970. godine  i nikad se nije vratio. Ja sam rođen 1982. tako da ga nikad nisam ni upoznao…
 
Prvo je bio  kratko u Rosenheimu i onda je otišao za Berlin. Navodno, radio je u policiji u Berlinu, vozač ili tako nešto smo čuli. Pretpostavljam da je tamo bio Joseph Albert?
 
Hvala Vam puno unaprijed na vremenu i trudu koje budete uložili da mi pomognete nešto saznati, piše nam Robert Bač iz Pule.
Sad ste vi na redu, dragi čitatelji. Ukoliko imate kakvu informaciju o Josipu Albertu rođenom 1930. godine, preminulom 1996. u Berlinu, javite se na email: robikalavojna@gmail.com ili na hglas.berlin@gmail.com /Urednica/
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Verica Jačmenica-Jazbec

Ako je djed umro u Berlinu, onda je upisan u berlinsku Matičnu knjigu umrlih. Ako je pokopan u Berlinu, onda ga se može naći u digitaliziranom Popisu grobnih mjesta u Berlinu. Tako to funkcionira u Hrvatskoj.