NOVA RUBRIKA: EDUKACIJA RODITELJA

Hrvatski glas Berlin otvara novu rubriku naslova: EDUKACIJA RODITELJA u kojoj riječ prepuštamo našoj novoj suradnici, Verici Jačmenica-Jazbec, dr. med.

verica2Verica Jačmenica-Jazbec: –Ja sam liječnica, specijalist za dječje bolesti. Nakon 40 godišnjeg rada na bolničkom odjelu u bolnici u Čakovcu, sada sam u mirovini.

Tijekom svojega dugogodišnjeg rada rano sam shvatila da su svi roditelji u pedijatrijskoj ambulanti u stresu, strahu i grču. Oni od liječničkih usmenih uputa zapamte vrlo malo. Najbolji dokaz tome je činjenica da, izlazeći iz ordinacije, odmah zastanu kod medicinske sestre i nju pitaju što je ustvari njihovom djetetu.

Takve situacije su me motivirale da o mnogim bolestima ili stanjima, u kojima bi se roditelji i dijete mogli naći, pišem edukativne tekstove koje im  pružam preko župnog mjesečnika u Čakovcu ili preko Interneta.  

Smatram da  si roditelj takav tekst može kod kuće u miru pročitati, jer je u ambulanti previše uzbuđen i prestrašen da bi usvojio sve ono što mu se govori. Iako sam u mirovini, brojni mi se roditelji i nadalje obraćaju sa svojim dilemama ili problemima. Eto, to sam ja…, piše nam između ostalog Verica Jačmenica.

Nadamo se kako ćemo stranice Hrvatskog glasa Berlin tjedno puniti korisnim i stručnim savjetima ove iskusne liječnice, specijaliste za dječje bolesti i da ćemo s ovom rubrikom svi:  djeca, roditelji, naš Glas i naša nova suradnica, biti na velikom dobitku.

Cijenjenoj Verici Jačmenica-Jazbec, dr. med. želimo dobrodošlicu na stranice Hrvatskog glasa Berlin!

Urednica

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments