TAJNA KAMENIH MLINOVA

 

web naslovnica -Jareb-300x419_280x280Naš suradnik Marko Jareb u webknjižari Redak – Split objavio je roman „Trg kamenih mlinova bb“. 

Sažetak: Bartul i njegova Ankica žive na otoku Poliću. Isključivo se bave poljoprivredom i podižu svoju obitelj od prodaje njenih plodova. Naročito je Bartulov život opterećen prošlošću, zbog toga što mu je u otrizanima u Velom ratu poginuo ženin brat. Karlo je prije pogibije bio u zatvoru zarobljen od Palijana. Bartul ne zna gdje je Karlov grob i nastoji doći do te spoznaje. Jedino što zna je to, kako je Karlo poginuo u borbama za oslobađanje Klina. O tome razglaba s umirovljenim profesorom Ljudevitom i novinarom Jasenkom, kao i s župnikom u mjestu. Svi Bartulovi pokušaji su uzaludni i on umire ne doznavši mjesto Karlovog ukopa.

Nakon Postojbinskog rata, Bartulov sin Milan odlazi u Klin na sahranu majke od svog radnog kolege. Na jednom nadgrobnom spomeniku ugleda Karlovo ime i prezime, dolazi do informacije, gdje je obiteljska kuća toga groba, odlazi u posjetu na tu adresu i tamo upoznaje staricu Milicu kod koje nalazi Karlovu bilježnicu, koju je sačuvala njegova ratna bolničarka Borka. U tu bilježnicu je pisao Karlo, Borka i njezin sin. Na temelju tih zapisa otkrivaju se mnoge nedoumice do kojih nije mogao doći Bartul…
 Naslov: Trg kamenih mlinova bb
Autor: Marko Jareb
Broj stranica: 256
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-469-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Roman se može naručiti putem interneta  (www.webknjizara.hr ).

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments