KONCERT SJEĆANJA

tekst: Elizabeta Kopić
2018-04-30-PHOTO-00000404Slavonski Brod/ U velikoj kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić Mažuranić održan je svečani koncert povodom 20 godina postojanja TS “Širok šor“. Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta. I  ja sam se sa svojim dragima nalazila u toj dvorani koja u Slavonskom Brodu postoji 32 godine i računa se da je kroz nju prošlo više od milijun posjetitelja.

Uz ugodne riječi voditelja koncerta počelo je veselo. A kako drugačije nego veselo jer se na pozornici pojavio i zapjevao uz tamburice, Dominik Botica, nama Brođanima u Berlinu dobro poznat sa svojim tamburašima koji  su ne jedan puta bili u Berlinu i zabavljali naše goste na zabavama „Slavonijo u srcu te nosim“.

2018-04-30-PHOTO-00000405Osim lijepih i veselih slavonskih pjesama na pozornici  puštali su i video snimke sa svojih putovanja po Europi, Americi, Kanadi. Odjenom se pojavi video snimak iz Berlina s jedne naše zabave “Slavonijo u srcu te nosim“ na kojoj se vidi kako oni, članovi TS “Širok šor”  sjede za stolom a pored stoji i s njima razgovara naš Ivan Bitunjac. Ja osobno nisam odmah niti primjetila jer moram priznati, takvo što  nisam ni očekivala ali moja sestra me gurne i kaže: “Eno ti Bitunjac!“ Pogledam, i stvarno vidim našeg Ivana. Kako sam se u tom trenutku osjećala nije mi lagano reći ali koliko se sjećam, na trenutak sam  prestala disati od uzbuđenja.

2018-04-30-PHOTO-00000403U programu su osim Dominika i TS „Širok šor“ sudjelovali i poznati pjevači. Jedan koji je mene ponovo vratio u ono moje slavonsko raspoloženje bio je Štef s pjesmom „Kada stavim šešir na čelo….“

Na kraju programa su svi izvođači zapjevali bećarac  po želji publike. Tako  je, zajedničkom pjesmom i završio program.

Volim i sretna sam i zadovoljna što se Dominik sjetio mene „teta Lize“ i pozvao me na taj svečani koncert. Drago mi je što sam imala priliku vidjeti na video snimku našeg pokojnog Ivana kako razgovara s grupom u Berlinu.

Brođanka sam koja živi u Berlinu punih 49 godina i ponosna  da je Ivan Bitunjac  bio naš dugogodišnji predsjednik a moj veliki i nezaboravljeni prijatelj.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta Kopić
Elizabeta Kopić
6 years ago

Nestrpljivo smo čekali da svi sjednu na svoja mjesta kako bi program mogao početi na vrijeme.Tako je i bilo,nije bilo kašnjenja i sve je teklo svojim tokom.