FLASHMOB ZA OLIVERA

tekst: Sonja Breljak
Berlin/
 Putem društvenih mreža, krenula je inicijativa, da se po uzoru na slične spontane skupove u Hrvatskoj, organizira i u Berlinu kratki susret (flashmob) u spomen i slavu netom preminulom Oliveru Dragojeviću.

Konkretno, pozivaju se svi koji imaju vremena, volje, pijeteta, glazbenog sjećanja, čežnje, emocija, doći u nedjelju, 05.08.2018. u 18 i 30 kod Brandenburških vrata. Okupljeni će(mo) u spomen na Olivera zapjevati kultnu pjesmu “Vjeruj u ljubav”.

U razgovoru s inicijatorom ove ideje, Krunom Pekasom kojemu je Berlin već (ili tek) pet godina mjesto stanovanja i života (umjesto rodnog Zageba), saznali smo da je ideju za ovu inicijativu o kratkom, simboličnom  susretu u spomen na Olivera, dobio gledajući i slušajući o spontanim okupljanima i pjesmi kao izrazu ljubavi i žalosti, širom Lijepe naše kao i zbog unutarnje, duhovne  potrebe izraziti poštovanja prema glazbeniku i poslu kojim se bavio i glazbenim djelima koja je ostvario i svima nama ostavio.

Iz tog istog poštovanja i emotivnog ispunjenja, Hrvatski glas Berlin poziva sve vas koji ovo čitate, a u mogućnosti ste: podržite ovu inicijativu, dođite u nedjelju koja je pred nama, u 18 i 30 kod Brandenburških vrata. Tekst pjesme “Vjeruj u ljubav” okupljenima će biti podijeljen. Radujemo se zajedničkoj pjesmi, glazbenom izrazu tuge i ponosa.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments