EVO MENE …MOJE DAME!

Povodom Međunarodnog dana žena pronašli smo u našoj arhivi članak našeg, nažalost preminuloga, suradnika Milorada Cifreka. Njegova riječ je i danas aktualna i mi se rado prisjećamo na dragog kolegu.

piše: Milorad Cifrek 


Osmi mart je … oliti ožujak …Pa, kako vam drago! Meni je drago jer znam da je to Vaš dan ali i priznajem da ga najviše slavimo mi muški.
Normalno je da posle birtije s prijateljima trčimo u zadnji tren kupiti nešto svojim ženama ili ljubavnicama …kako već koji od nas ima sreće …
Evo …ja skoro pa pretvorio ovaj predivan dan u muški dan …ispričavam se u startu. Ovo je ipak Dan žena. Žena …ne žene!
E sada će vam Vaš pjesnik,  da … pjesnik, šatro pjesnik …pojasniti svoje viđenje stvari.
Kad kažem žena …mislim na suprugu, majku, ljubavnicu, kućnu liječnicu, odgajateljicu, kuharicu, spremačicu, pralju, prijateljicu, rame za plakanje …i puno toga još što jedna žena nosi u sebi.
Jasno je svima nama da bi bez Vas život  bio nemoguć. Neki kažu da nije lako s vama a bez vas je još i teže! To potpisujem! Isprobao i jedno i drugo.  Da li se žalim?  Ne, sačuvaj bože! Ovo ne bih priznao  pa da me i peglom gađaju.
A da bi volio ujutro nekome reći:“ Dobro jutro!“, da mogu poljubiti snene tople usne, uz nekoga se stisnuti dok se razbudim, da me čeka vruća crna kava …doručak i sve ostale blagodati što može pružiti žena … pa znate  …volio bih! Tako, dok u ove večernje sate lupam po kompu i pišem ovo,  nekako me nešto steže oko srca, nešto mi ne da mira …biće, ova samoća … eeeee …da je neka teta tu sa mnom ne bih ja ovo pisao, ali …što je tu je. Pišem vam ne bi li svama podijelio ushićenje koje gajim prema Vama … ženama.
Koliko nam trebate …pitam se, da li to dovoljno  znamo cijeniti?!
Da li smo vratili bar dio vaših davanja …to što ste nam supruge, majke naše djece, stupovi nosači svakog braka …da li bi se ovaj život mogao zvati životom, bez Vas?!
Jesmo  li svjesni da su Vaše oči zvijezde vodilje kroz život, svijetla svjetionika u tami mora… Ne znam baš za sve …neki jesu …neki nisu …a ja da se pohvalim:- Jesam!  Jer čovjek cijeni najviše ono što izgubi.
Žena! Kad to kažem kao da vidim proljeće što se budi …zelenilo puno prekrasnog cvijeća …more u bonaci …zalazak sunca na pučini …
Žena! Pa to je škrinja puna blaga, ali …bez ključa i bez brave a onaj  koji uspije otvoriti tu škrinju biti će najsretniji čovjek na svjetu!
Da …ja tako vidim srce i dušu žene.
Moje dame …želim vam od srca sretan Dan žena. Ljubi vas Vaš pjesnik i nemojte štogod zamjeriti.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Svim ženama ovoga svijeta..Sretan Dan Žena.

Tražeći ovako prostor u HGB, na moj način..gdi bi mogao poslati čestitku povodom Dan Žena.Hrvatskim ženama ujedno i onima iz Europe i Svijeta.I tako sam naišao na stranicu, dragog nam našeg pokojnog prijatelja Milorad Cifrek-a,koja nas ujedno podsjeća i na njega.. neka mu bude lahka zemlja.

http://www.youtube.com/watch?v=OJpYZLlMWjo&feature=related