POGLED BRANITELJA U DALJINU

KOLUMNA POVODOM
piše: Milorad Cifrek
Bolje umrijeti u srcu Zagreba
nego u tmini vlastita doma!
Ovo su riječi naših istinskih branitelja što razočarani trenutnim stanjem u zemlji i osudom generala i cjelokupnog hrvatskog naroda, štrajkaju glađu do samoga kraja. Naša braća i suborci: Ivan Velički, Mario Biber – Genšer, Silvio Toth, Zvonko Lovrenčić, Željko Lončarević i Damir Jašarević, to nisu samo imena koja treba zapamtiti to su branitelji, ljudi  poput mene ili vas.
Na samu pomisao njihove žrtve u ime dostojanstva, grči mi se želudac a srce preskače u svoj mojoj nemoći da učinim nešto više  … da li za njih, sebe ili vas, ne znam, dragi moji prijatelji.
Na žalost nisam tip čovjeka za tako miroljubive poteze poput navedenih branitelja a nisam ni za galamu ili nošenje transparenata. Moj pogled luta u daljinu, radikalne su mi misli a srećom postoje lijekovi koji me drže prizemljenog za zemlju. Izuzetno mi je teško gledati cijelu ovu situaciju, mnogi moji suborci poput mene pucaju po šavovima, ne znam do kada ćemo svi mi zajedno s vama to izdržati.
Kad se samo sjetim da radnice Kamenskog već danima štrajkaju glađu ne bi li ostvarile svoja prava …a žene samo traže svoje zarađene plaće …radnici Salonita isto tako …nepravdi ima gdje god se okrenem.
Moj pogled luta u daljinu a svoje misli vam ne želim ni ispričati … uffff ili grrrrr je možda dovoljno. Vjerujem da ste i vi kao i ja deprimirani cjelokupnom situacijom. Iskreno mi je žao da niste s nama u našoj zemlji da zajedno uživamo u ljepotama Lijepe naše, a ujedno mi je i drago da niste tu da s nama djelite tu nepravdu. Znam da ste uz nas srcem i potporom i to me izuzetno veseli. Svjestan sam vaše tuge i bola uzrokovane daljinom ali vjerujte mi na riječ, sretan sam da ne proživljavate sve ovo.
Izuzetno me smeta i boli ova medijska blokada navedenih događaja, možda i jesam njurgavac ali ne mogu šutjeti više, stvarno ne mogu zato vam i pišem ovo da bar na tren osjetite moju bol koju želim podijeliti svama, da se bar malo izjadam a moj vapaj da pređe granice moje sobe.
Suradnik sam Hrvatskog glasa – Berlin na što sam izuzetno ponosan, ujedno sam i moderator Braniteljskog foruma – portala Istina oslobađa pa mi je i dužnost da se bavim ovim temama a ujedno da istinski kroz priču upoznam sve vas dragi prijatelji s problemima nas branitelja kroz koje prolazimo.
Naši branitelji štrajkaju glađu ispod konja bana Jelačiča kao simbola, jer taj spomenik je tu zahvaljujući nama braniteljima i našoj poginuloj braći koji su dali svoje živote …jedino što su imali i znali …za slobodu Lijepe naše.
Zapanjujuće je da se osuđuje obrambeni rat, naši generali i naš narod. Upoznati smo s vašim prosvjedima u Berlinu i pripremama skorašnjim još većih prosvjeda. To nam daje snagu da izdržimo. Svi smo uz vas i imate našu veliku potporu jer i vaša potpora je mnogima od nas izmamila suzu kad smo čuli da mislite na nas u ovim trenucima. Puno vam hvala na potpori. Više o tome pod ovim linkom Braniteljskog foruma.
Primite srdačan pozdrav od vašeg HOS-ovca iz Rijeke. Držite mi se lipi moji!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments