“TANGO ART” UZ TANGO

prilog: Jadranka Gradac

ankica k“Tango Art” izložba umjetničkih slika i fotografija u Düsseldorfu u subotu je 01.09.2018. imala svoj prvi happyning nakon otvaranja prošlog vikenda.

Plesao se naravno tango uz živu muziku i trudilo se biti strastven i britak, a mazan u pokretima.

Plesni klub iz Wuppertala upotpunio je dojam svojom rutinom, a mi baš i nismo plesali, ali smo puno i glasno pričali i “završili” na ulici jer kad se tango pleše mora se biti tiho…

Nije nam to bilo važno, više nekako slatko, jer nas je sve nadahnula uspjela kombinacija plesa i umjetničkih djela.

ankica k1Tango je baš kao i svaki drugi ples svačiji i ničiji i začas te uvuče u neki svoj svijet, svijet neke plesne drame i katastrofičnih filmova. Baš su takva i bila lica plesača. Pomalo iznenađujuće u subotu navečer, a opet smirujuće i lijepo. Bravo Ankice i Ante!

Neka malo drugačija subotnja večer gdje su Ankičini “Tangovski krugovi” na galeriji možda bili u drugom planu, ali su se sigurno lijepo uklopili u ovu izložbu odskačući od kvadratnih slika i fotografija svojom okruglom formom, izražajnošću boja i profila njihovih nanosa koje sugeriraju odvažne i ponosne pokrete tanga.

Tango, ples pun slutnje vole Nijemci, vjerovatno na neki svoj način nego neki drugi narodi ili sami Argentinci. Uspjeh je ući u uži izbor i na kraju izlagati među toliko umjetnika NRW-a. Izložba se sa svojim plesnom ili muzičkom večeri i dalje nastavlja i prema onome što smo vidjeli jučer možemo je samo preporučiti.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments