VIŠE OD MJESTA ZA SPAVANJE

piše: Dragica Šimić
Dugo Selo/  Nekada su Dugo Selo zbog blizine grada Zagreba i svih sadržaja koje nudi veliki grad, zvali Mjestom za spavanje ( u prijevodu – mjesto u kojem se ništa ne događa).

Ovaj mali grad zadnjih godinu dana  diše punim plućima, aktivno živi sadržajnijim i zanimljivim umjetničkim životom.

Nemali doprinos kulturno umjetničkom životu dao je Predrag Topić, ravnatelj Gradske knjižnice Dugo Selo.

Osnivanjem Kluba pisaca GK Dugo Selo početkom 2018. god. započeo je niz događaja u gradskoj knjižnici kao što su koncerti klasične glazbe, filmske prezentacije, predstave u izvedi poznatih filmskih i kazališnih glumaca, pjesnički maraton u Noći knjige, predstavljanje knjiga autora koji su članovi kluba kao i gostiju književnika iz svih drugih krajeva.

Naslovi članova Kluba pisaca objavljeni u nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo su Dragica Pevec – Plavi cvjetovi, Slavica Mamić -Moć misli i molitve, Zvonimir Nemet -62…, Gomolava, Bruno Šantek -Stvarajmo svemir, Dragan Mijatović -Pjesme (uskoro izlazi i druga zbirka), Želimir Novak – Po mojem bregu kajkavske reči zvoniju.

Ravnatelj knjižnice je ujedno i urednik ovih izdanja a uporedo radi i na mnogim drugim projektima kao što su Zbirka poezije učesnika pjesničkih večeri koje organizira ovaj klub. Izdanja se mogu nabaviti u Gradskoj knjižnici Dugo Selo.

Pjesničke večeri u Dugom Selu su zapravo ono što želim posebno naglasiti. Odvijaju se u gradskoj knjižnici ili „Pod starim krovovima“ predivnoj kavani starogradskog štiha u kojoj su također uvijek postavljene i različite izložbe koje daju poseban šarm ovom lokalu vlasnice, ljubiteljice umjetnosti Ljiljane Šešet.

Ovogodišnju jesensku sezonu Klub je otvorio koncertom  naše drage učiteljice Ljiljane Katić i prijatelja. Ljiljana piše duhovnu poeziju a ujedno je i autorica glazbe za svoje stihove. Njene skladbe pjeva  Chorus sancti Martini čiji je Ljiljana član. Ljepotom ove večeri očarano je Dugo Selo pa mnogi lokalni portali prenose vijesti uz događanja iz Gradske knjižnice Dugo Selo.

Sad kad je sezona ponovo započela poslije godišnjih odmora, Klub pisaca organizira nova pjesnička, glazbena i književna događanja. Pozivamo vas da dođete i (do)živite  poeziju s nama. Dugo Selo nije samo mjesto za spavanje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments