KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Gledaju a ne vide”

Ivica Košak/ 17.10.2018/ Ma, gledaju oni poluspuštenih kapaka. Pokrili se ušima i šute. Znaju, tko prvi pisne, leti!

Tragedija nije, da li netko može i želi svoju „sine cura“ ugroziti, već što se sustavno razgrađuju kulturne vrijednosti cijelog društva.

Time nikako ne opravdavam beskičmenjake koji u suludoj maniri razaraju supstanciju vlastitog postojanja i ne vide više šumu od drveća. Izgladnjeli su i oni. Matrijarhalna osnova društvene proizvodnje, je odavno pokradena, poredak etičkih normi i kulturnih vrijednosti smeta kod se postave ona bitna pitanja.

Istraživački novinar Domagoj Margetić ustvrdio je, kako je preko Hypo Grupe »pranjem novca« na tajne račune izvučeno 47,7 milijardi eura, a radilo se o novcu izvučenom iz Hrvatske od početka 90-tih godina kroz privatizaciju stanova, poduzeća, donacija i dr. Gospodarska kičma društva je amputirana. Hallo, što tu još znači dnevnica od 60 € kojom neko popravlja svoj dnevni boravak na Sajmu knjiga.

Domagoj Margetić danas (17.10.2018.) je obilježio 42. dan štrajka glađu jer želi obraniti vlastiti integritet, nakon što njegove objavljene i uglavnom dokumentirane tvrdnji nisu polučile obrade državnih institucija, službi. Naprotiv, fizički i psihički (atentati, prijetnje, …) je ugrožen. Ne opravdavam ni njegovu metodu samouništenja iz protesta. Ali moje su snage gotove iscrpljene već ako napišem i ovih par redaka.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments