DANI SJEĆANJA I ZAHVALNOSTI

PHOTO-2018-11-18-18-10-27Berlin/ Kao i proteklih godina, i ove godine se održavaju “Dani sjećanja na žrtvu Vukovara u HKM Berlin – studeni 2018.”.

Tim povodom se u netom prošlu nedjelju, u sve tri crkve u kojima se održavaju mise na hrvatskom jeziku, molilo za poginule i žrtve rata.

Nadalje, u petak 30. studenog će u 18 i 30 sati, u crkvi svetog Sebastiana na Weddingu, biti Misa zahvalnica za domovinu.

Nakon mise, u 19 i 30 sati, u misijskoj dvorani će biti organizirano izlaganje na temu “Vukovar 1991. – u procesu postanka i potvrde hrvatske državnosti”.

O gornjoj temi će izlagati doc. dr. sc. Ivan Bulić, generalni konzul RH u Düsseldorfu i docent povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Hrvatska katolička misija Berlin je kroz proteklih godina organizirala  redovno različita predavanja o hrvatskoj povijesti i kulturi u sklopu inicijative “Učimo – svoju povijest”,  kako bi i na taj način dali svoj doprinos stjecanju znanja i očuvanju identiteta: “Čuvajmo svoju povijest, učimo je i prenosimo na mlađe”, stoji između ostalog u informaciji i najavi iz Hrvatske katoličke misije Berlin.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments