HRVATSKI ŠTAND NA “BAZARU”

prilog: Goran Filipović
amaLuksemburg/ Druga adventska nedjelja u Luksemburgu proći će u znaku 58. izdanja manifestacije “Bazar international de Luxembourg” pod visokim pokroviteljstvom luksemburške vojvotkinje.
Radi se o najvećoj međunarodnoj i neovisnoj humanitarnoj priredbi u Luksemburgu, koja posjetiteljima nudi mogućnost obavljanja predbožićne kupovine i uživanja u delicijama više od 70 zemalja sudionica.

I Hrvati u Luksemburgu iznova pripremaju sjajnu prezentaciju svoje zemlje u prostorima velesajma LuxExpo.  Voditeljica štanda Ivana Schumacher Filipović, uz veliki broj vrijednih suradnika, najavljuje dojmljiv prostor hrvatskog štanda koji će biti obogaćen mnogobrojnim domaćim specijalitetima, ukrasima i detaljima.

Naći će se tu mandarine iz doline Neretve, maslinovo ulje, marmelade, domaće rakije, paprenjaci i božićni kolači, palaćinke i drugi specijaliteti.

Ove nam godine za potrebe Bazara dolazi gotovo dvije tone voća našeg partnera Mama Organica iz Opuzena. Veliki dio ćemo prodati u obliku svježeg soka na hrvatskom štandu. Budući da Bazar ima humanitarni karakter i njime se slijedi cilj borbe protiv siromaštva u cijelom svijetu, a naročito pružanje pomoći djeci i ženama, vrijedi istaknuti da je među projekte kojima će se na kraju ovogodišnje manifestacije dati potpora uvrštena i “Ženska soba – Centar za seksualna prava u Zagrebu””, rekla je Ivana Schumacher Filipović.

Hrvatski štand na “Bazaru” (Luxexpo, Kirchberg) možete posjetiti u subotu 8. prosinca 2018. (od 11 do 19 sati) i u nedjelju 9. prosinca 2018. (od 10 do 18 sati).

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments