KVARNERU U SUSRET

tekst i foto: Sonja Breljak
015Berlin
/ Poziv na promotivnu večer posvećenu Kvarneru, održanu u berlinskom restoranu Oxymoron, uputili su poslovnim partnerima i medijskim akterima,  Romeo Draghicchio,  direktor Hrvatske centrale za turizam u Njemačkoj i dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice regiona Kvarner.

Večeri su nazočili i veleposlanik RH u Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman sa suprugom i suradnicima. Veleposlanik je kratko pozdravio okupljenje te istaknuo  kako je, kad je riječ o ljepotama Hrvatske, bolje, puno ne govoriti nego vidjeti, posjetiti. Region Kvarnera, odnosno Turističku zajednicu,  predstavljali su  Anđelka Kusturin i Tanja Augustinović.

010U uvodu večeri, o turizmu, situaciji i perspektivama u Hrvatskoj, govorio je Romeo Draghicchio. Osvrnuo se posebno na pozitivne trendove, pokazatelje povećanja broja gostiju, noćenja kao i investiranja u turističku ponudu te budućim očekivanjima od turističke zarade.

Potom je sudionicima ove večeri prikazan promotivni, vrlo uspješni film “Hrvatska – puna života”.

O povijesti turističkog razvoja, ponudam i vrstama turističke ponude regiona Kvarner, izvrsno je govorila predstavnica Turističke zajednice Kvarnera, Tanja Augustinović.

31Ponajviše je bilo riječi o prednostima koje Kvarner, posebno Opatija sa svojom tradicijom od 1889. godine, pruža u oblasti  zdravstvenog turizma. Crikvenica, Mali Lošinj, Cres, Krk, , Rab, Rijeka, Gorski Kotar… sve to pršti od klimatske, kulturne i gastronomske raznolikosti koja može pobuditi pažnju turističkih radnika, medijskih predstavnika i turista u potrazi za aktivnim, zdravstveno odgovarajućim i medicinski preporučljivim odmorom kako u ljetno vrijeme pune sezone tako i u ovo adventsko vrijeme kojemu i Kvarner daje posebnost i raznolikost.

034Vrlo lijepo pripremljena promotivna večer Kvarnera u berlinskom restoranu Oxymoron potom je nastavljena i gastronomskim predstavljanjem čija okosnica su bili, riba i janjetina te domaće vino žlahtina.

Okupljeni su razmjenjivali iskustva iz Hrvatske kao i kontakte koji će moguće donijeti neku buduću suradnju u oblasti turizma.

Uspješna večer zaokružena je promotivnim darovima među kojima su se, pored turističkih prospekata, našli i lavanda, čokolada sa znakom Opatije, kobasica s mirisom ružmarina, te komadić poznate, po starom receptu rađene, Rapske torte.

U svakom slučaju, večer koja će okupljene sasvim, sigurno, učiniti još uvjerljivijim zagovornicima i promotorima Hrvatske i hrvatske turističke ponude.

047

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments