SPOMEN MAJCI CRKVE

tekst i foto: Sonja Breljak... foto album

007Berlin/ U katedrali svetog Ivana, točnije, st Johannes bazilici, je u netom prošlu subotnju večer,  održano svečano misno slavlje u povodu blagdana Bezgrešnog začeća Bležane Djevice Marije.

Ovu svečanost, koja se inače održava u st Hedwig katedrali (u kojoj je u tijelu unutrašnje preuređenje) i koja okuplja svećenike, voditelje i članove misija na materinskom jeziku kao i predstavnike diplomatskih predstavništava zemalja iz kojih vjernici, članovi misija i potječu,  pripremila je kao i uvijek Nadbiskupija Berlin.

016Misno slavlje je, na poziv Berlinske nadbiskupije, predvodio dr Stanislav Gadecki, nadbiskup Pozena i predsjedavajući poljske biskupske konferencije. Koncelebrirali su brojni svećenici iz misija na materinskom jeziku, posebno ističući, i dr Heiner Koch te i Nikola Eterović, apostolski nuncij.

Zbor Hrvatske katoličke misije Berlin pod vodstvom Matije Ćosić i uz glazbenu pratnju Ane Draganović, sudjelovao je, zajedno s drugim misijama, u glazbenom dijelu misnog slavlja.

015Tako su  dijelovi misnog slavlja pjevani na španjolskom, koreanskom, vijetnamskom, njemačkom, poljskom, francuskom…

Propovijed je dr Stanislav Gadecki, posvetio, prigodno danu, Mariji, majci Božjoj za koju se kaže i da je “bez grijeha  začeta kao i da je: “Majka Crkve”.

Ovom misnom slavlju je s obitelji, nazočio i dr Gordan Grlić Radman, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Nakon misnog slavlja okupljeni, među kojima je bilo i 072dosta Hrvata ( a među njima i voditelj HKM Berlin fra Edvard Soko, đakon Horst Nikola Kaya, Anica Krstanović, predsjednica Župnog vijeća HKM Berlin, te Suzana Smolković, članica istog i voditeljica zbora mladih HKM Berlin), zaputili su se u već priređeni prostor za zajedničko upoznavanje, razgovor i druženje kojemu su se uskoro pridružili i poljski i njemački nadbiskupi, Stanislaw Gadecki i Heiner Koch, kao i Apostolski nuncij, Nikola Eterović.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola
Nikola
5 years ago

I đakon Nikola ????