PRAVEDNIK

foto: pokojni Vlado Gotovac u društvu uredništa novine “Plavo zvono iz Kölna, među kojima je i (prvi s desna) i suosnivač i urednik Hrvatskog glasa Berlin, pokojni Emil Cipar
.
Nije važno želimo li Hrvatsku, nego je važno kakvu Hrvatsku želimo …govorio je pokojni Vlado Gotovac.
 
Vlado Gotovac rođen je u Imotskom, na današnji dan 18. rujna 1930. godine. Osnovnu školu pohađao je u Prnjavoru (BiH), Župi Biokovskoj i Lovreću, a gimnaziju u Imotskom i u Zagrebu gdje je i maturirao na Klasičnoj gimnaziji. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

više

PANEUROPSKI PIKNIK U WIESBADENU

Hrvatska kulturna zajednica predstaviti će u video – konferenciji časopis Riječ broj 60

 U subotu, 19. rujna 2020. godine održati će se Paneuropski piknik u Wiesbadenu. Kulturfonds Frankfurt-RheinMain podržava ovu paneuropsku seriju piknika s naglaskom na Kulturu. Vlast. Identitet, kao dio festivala goEast.

Ova manifestacija održava se po drugi puta zaredom u Wiesbadenu, glavnom gradu pokrajine Hessen.

Stvarni piknik s prigodnim poslasticama  iz srednje i istočne Europe iz Rajne-Majne održava se na centralnom, Luisenplatzu u Wiesbadenu, u subotu 19. rujna od 11 do 15 sati.

Čak i u ovo posebno u vrijeme kada život ograničuju pravila higijenskoj zaštiti, razmjena s drugim kulturama je važna stvar javnoga života.…

više