KONVENCIJA O ZDRAVSTVU I TURIZMU

tekst: Sonja Breljak

Beč/ U glavnom gradu Austrije se od 09. 12. do 13.12. 2018. godine održava druga po redu Health Benefi konvencija u organizaciji MD Medicon BmbH koju sa sjedištem u Beču, vodi dr. Marijan Gjukić.

Health Benefit kampanja nastala je zbog potreba bolje komunikacije između turizma i medicine. Istraživanje koje provodimo od 2016 godine je već treće (2008. i 2014. u Austriji) i ima za cilj dobiti realnu sliku stanja. Oko trećine populacije ne putuje zbog stigmatizacije. Imat ćete priliku upoznati i  Ana Graciju Laura ,predsjednicu ENATA – Europskog networka za pristupačni turizam.

2. Konvencija Health Benefit je završna svečanost naših aktivnosti u 2018. godini, kao i događaj koji će obilježiti početak cjelogodišnjih aktivnosti u 2019. godini. Riječ „konvencija“ u nazivu CHB naglašava svrhu eventa – unaprjeđenje interdisciplinarne komunikacije između stručnjaka medicinske i turističke struke, osiguravajućih društava i korisnika njihovih usluga (pacijenata / gostiju / osiguranika).

Riječi „health“ i „benefit“ u CHB-u prepoznatljive su na raznim jezicima i naglašavaju cilj kampanje Health Benefit –proširiti spoznaje o stigmatizaciji bolesnih i starih osoba u turizmu. Cilj CHB-a jest stručno usavršavanje, razmjena iskustava i realizacija novih poslovnih kontakata svih sudionika, te jest jačanje imidža svih sudionika uspostavom komunikacije s njihovim vlastitim klijentima i poslovnim partnerima, riječi su organizatora, dr. Gjukića.

Na konvenciji će biti riječi o brojnim temama iz oblasti zdravstva i turizma o čemu će diskutirati na stotine sudionika iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i cijeloga svijeta u četiri sekcije i u na dva panela. Ovaj skup započet će prvoga dana svečano, Straus & Mozart koncertom, drugi dan je u forumu, radni, dok je treći ostavljen za druženje i upoznavanje sudionika i grada.

Ovogodišnja Health Benefi konvencija će događanja imati u rezidencijalnoj palači Hofburg i Kursalon Hübner. Na konvenciju, između ostalih, sudjeluje i Ruža Tomašević, zastupnica u Europarlamentu, Ana Gracija Laura, predsjednica ENAT-a (europskog networka za accessible turizam), Zrinka Lovrenčić koja dolazi iz Australije, Antun Ranko Pezelj, ljekarnik iz Lošinja…

Na poziv organizatora, urednica Hrvatskog Glasa Berlin, prati Konvenciju u Beču te ću podrobnije, tekstom i fotografijom, izvijestiti o ovom događaju.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments