DOBAR PROGRAM I POSJEĆENOST

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

080Berlin/ Ako smo mislili kako je prošlogodišnja Božićna proslava u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin bila maksimalno popunjena gostima, onda ove godine te opise o posjećenosti moramo malo i pomjeriti.

Naime, za ovu tradicionalnu zabavu i sudjelovanje u božićnom ugođaju, tražila se karta više, nije bilo slobodnih ni stolova ni stolica a gostiju još pred vratima. Na koncu, bilo je i onih koji su stajali, pratili program i čekali koje slobodno mjesto.

Svakako, kompliment je to radu ovog udruženja. A dobra posjećenost izazvana je i do023brom ponudom: za članove je ulaz besplatan a za ostale goste je bio 10 eura. Za tu cijenu na ponudi je lijep program, zabava, glazba, ples  i i kompletna večera pa ne čudi i dobra posjećenost.

Proporcionalno ovom velikom broju posjetitelja i ugođaj je bio izuzetno dobar. Na početku večeri čiji program je vodila potpisnica ovih redaka, riječ dvije dobrodošlice i čestitke svima te zahvalnosti na radu članovima uprave ovog udruženja, izrekla je Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice, podsjećajući da Hrvatska zajednica organizira i proslavu Nove godine za koju se već mogu kupiti ulaznice po cijeni od 40 eura.

032Potom je kratko govorio veleposlanik RH u Njemačkoj, Gordan Grlić Radman kojemu je ovo drugo božićno slavlje u Hrvatskoj zajednici gdje se, prema njegovim riječima, trudi doći kad god to druge diplomatske obaveze dopuštaju, te je na kraju i izrekao božićne i novogodišnje čestitke svima.

Program je zatim krenuo u poetske i glazbene vode. Operna pjevačica Helena Mamić zapjevala je “Tihu noć” a potom i pjesmu “Halleluja” Leonarda Cohena, u kojoj su joj pratnja bile članice Vokalnog sastava “Lastavice” koje vodi Karmen Meić.

Nakon ove divne izvedbe, “”Lastavice” su zapjevale i dvije tradicionalne božićne pjesme: “U sve vrime godišta” i “Radujte se narodi”.

PHOTO-2018-12-15-21-18-04Zatim su pred posjetitelje izišli članovi folklora (mali i odrasli), Hrvatske zajednice koje vodi Ankica Prskalo Andrić. U vrlo dojmljivoj izvedbi i kombinaciji, glazbe i plesa, prikazali su nekoliko božićnih običaja te zaslužili veliki pljesak okupljenih koji su ove godine program pratili vrlo pozorno i u tišini.

Poslije ovog poetskog, glazbenog i plesnog programa, uslijedila je večera a zatim zabava i ples. Glazbenu palicu su preuzeli Tomislav Gelo i Dražen Podoljak. Plesni podij je bio stalno zauzet a atmosfera dobra. I tako do kasnih sati.

Tradicionalno, programski vrlo lijepa i izvrsno posjećena Božićna zabava u Hrvatskoj kulturno umjetničkog i sportskoj zajednici Berlin.

083

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments