POZNATI PIJANIST NA GOSTOVANJU U NJEMAČKOJ

Maksim Mrvica svira u Münchenu, Stuttgartu i premijerno u Berlinu

Maksim_3München/Stuttgart/Berlin/ Poznati hrvatski pijanist Maksim Mrvica nastupa uskoro u Münchenu, Stuttgartu i Berlinu u oganizaciji Art2Unite.

Koncert u Münchenu (Gasteig) je u petak, 08. o3.2019., u Stuttgartu (Liederhalle) je u subotu, 09.03.2019. a u Berlinu je u nedjelju, 10.03.2019. godine.

Na ovoj će turneji Maksim Mrvica predstaviti svoj novi album “New Silk Road“.

Koncert u Berlinu je premijera, počinje u 20 sati (do 23:00) i održat će se u Heimathafen Neukölln, na adresi Karl-Marx-Strasse 141, 12043 Berlin.

Ulaznice po cijeni od 39,30 eura mogu se rezervirati online. 

Maksim Mrvica je rođen 3. svibnja 1975. godine u Šibeniku. U Šibeniku je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Marije Sekso. Već kao devetogodišnjak počinje javno nastupati, da bi s nepunih dvanaest godina svirao svoj prvi koncert s orkestrom.

Nakon brojnih koncerata u rodnom gradu, 1993. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu te studira u klasi prof. Vladimira Krpana, kod kojega je 1998. godine diplomirao s odličnim uspjehom. Iste godine upisuje jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franz Liszt u Budimpešti u klasi prof. Lászla Baranyaya. Od ožujka 2000. godine usavršava se na konzervatoriju Alexander Skrjabin u Parizu u klasi prof. Igora Laszka.

Nastupao je u svim većim hrvatskim gradovima te u Salzburgu i Beču (Austrija), Genevi (Švicarska), Budimpešti (Mađarska), Parizu (Francuska) i Sankt-Peterburgu (Rusija). Uspješno je snimao za Hrvatski radio i Hrvatsku televiziju. Surađivao je s orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a (Alan Buribaev). Dobitnik je nekoliko nagrada na domaćim i inozemnim pijanističkim natjecanjima, od kojih prve nagrade na Državnom natjecanju učenika glazbe u Zagrebu, Rektorove nagrade Sveučilišta grada Zagreba za akademsku godinu 1997./98., nagrade austrijskog Rotary cluba 1998. godine, prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Nicolai Rubinstein u Parizu 1999., te prve nagrade na pijanističkom natjecanju Portoise u Parizu 2001.

Osim redovnog studija na Akademiji, usavršavao se i na brojnim majstorskim tečajevima aktivno sudjelujući na seminarima kod priznatih svjetskih pedagoga i pijanista kao što su Igor Laszko, Semiom Balshem, Edit Picht-Axenfeld, László Baranyay, Nina Kazimirova, Virginio Pavarana, Sergej Senkov i Christine Paraschos.

Dobitnik je Diskografske nagrade Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe. Godinu dana poslije, upoznaje poznatog estradnog skladatelja Tončija Huljića, koji mu ujedno i piše skladbe, koji ga upoznaje s producentom Mel Bushom, koji je odmah nakon uspjeha s violinističkim kvartetom Bond tražio pijanista koji bi potvrdio stvaranje mješavine popa i klasične glazbe za izdavačku kuću EMI Classics. 2003. godine snimio je svoj najuspješniji croossover album „The Piano Player“, koji je 2004. dobio zlatnu ploču u Maleziji, Kini i Indoneziji te platinum u Tajvanu, Singapuru i rodnoj Hrvatskoj, a u Hong Kongu čak i dvostruki platinum, gdje se album zadržao 12 tjedana na prvom mjestu na HMV International Pop Chart-u.

Do danas je ovaj iznimni pijanist poznat po kretivnosti i emocijama, izdao 13 albuma, te u 57 država prodao preko 4 milijuna nosača zvuka.

 

Maksim_3

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments