RUJANSKA ŽIVA ZAJEDNICA

piše: Adolf Polegubić
Frankfurt
/Iz tiska je izišao rujanski broj Žive zajednice, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. U novom broju se od vijesti iz Crkve u svijetu izdvaja ona o Svjetskom danu mladih u Madridu. Objavljen je i razgovor s mons. dr. Perom Sudarom, pomoćnim sarajevskim biskupom i predsjednikom Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu. U Kölnu je početkom srpnja održana završna proslava 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije (HKM) Köln, o kojoj se također može iscrpnije pročitati. Reportaža je ovoga puta iz HKM Novi-Ulm, koju vodi hercegovački franjevac dr. fra Ivan Leutar.
Dr. Ivica Žižić u teološkom osvrtu u okviru teme Geste vjere ovoga puta piše o teologiji doma. Tu je i tekst o Hrvatina u njemačkoj i austrijskoj književnosti, kao i redovne rubrike Dječji kutak i Svijet mladih-Jugendwelt, u kojoj se piše o važnosti Biblije, a koja je, kao se ističe, knjiga za svaku kršćansku kuću, ali i knjiga za sve civilizirane i kulturne ljude. Tu su i brojne druge vijesti o slavljima, hodočašćima i drugim događajima u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj.
U prilogu na njemačkoj jeziku u svojoj Poruci delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina piše o Maloj Gospi i velikim ženama, a tu je i tekst u kojem njemački biskupi i njemačka katolička mladež posvjedočuju pozitivne impulse Svjetskoga dana mladih u Madridu …piše nam Adolf Polegubić, glavni urednik Žive Zajednice koji u uvodniku rujanskog broja piše o  važnijim događajima u općoj i domovinskoj Crkvi  od kojih se ističe posveta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, kojoj je i posvećena naslovnica broja, kao i o skora beatifikacija Drinskih mučenica.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments