NOVI VODITELJ HKM LUKSEMBURG - Hrvatski Glas Berlin

NOVI VODITELJ HKM LUKSEMBURG

tekst: Goran Filipović
foto: Anđelko Markulin

Hollerich-08Luksemburški nadbiskup Jean-Claude Hollerich uveo je u službu novog voditelja Hrvatske katoličke misije Luksemburg vlč. Davida Ryana.

Svečana inauguracija održana je u okviru euharistijskog slavlja u crkvi sv. Petra i Pavla u Bertrangeu u nazočnosti velikog broja hrvatskih vjernika te u koncelebraciji lokalnih župnika Paula Goerensa iz Bertrangea i Pierrea Fabera iz Hesper-Réiser-Weilera.

Hrvatski vjernici dočekali su nadbiskupa Hollericha9Zhvd06PBY8UX1LmC_hY prigodnim riječima i darovima.

Istaknuta je zahvalnost luksemburškoj nadbiskupiji na suradnji, župama Sanem i Bertrange na gostoprimstvu, ali i donedavnom dušobrižniku vlč. Froku Zefiqu na predanom radu u hrvatskoj zajednici.

Nadbiskup Hollerich u svojoj je propovijedi povukao zainmljivu paralelu između luksemburškog i hrvatskog naroda kojima je kroz povijest katolička vjera bila veliki oslonac u očuvanju nacionalnog identiteta.

Govoreći o promjenama i krizi Katoličke crkve u Luksemburgu Jean-Claude Hollerich istaknuo je važnu ulogu zajednica stranih jezika, među njima posebno Hrvate, koji mogu odigrati ključnu ulogu u očuvanju vjere, ali i budućem strukturiranju rada i djelovanja unutar nadbiskupije.

Vlč. David Ryan zahvalio je svima koji su pridonijeli njegovu uvođenju u službu i uspjeloj organizaciji posjeta nadbiskupa zajednici hrvatskih katolika u Luksemburgu.

Nakon svečanosti inauguracije održan je prigodan domjenak koji je bio prilika za dodatno međusobno upoznavanje i ugodne luksemburško-hrvatske razgovore.

 

Related Post

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of