RAZNOLIK PROGRAM 50. OBLJETNICE

Iz Priopćenja za javnost Hrvatske katoličke misije Berlin

st-sebastian-slika51Berlin/18.04.2019./ Povodom svoga velikog jubileja, pedeset godina postojanja, Hrvatska katolička misija Berlin najavljuje bogat program raznovrsnim događanjima i sadržajima pod nazivom “Dani vjernosti Bogu i Domovini“.

Kao prva točka programa na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019. od 20.00 sati u crkvi sv. Sebastiana, održat će se 24-satno klanjanje čija će molitva biti usmjerena misiji, biskupiji i Domovini.

Vrhunac proslave zlatnog jubileja očekuje se sredinom svibnja, kada će jedan cijeli vikend biti rezerviran događanjima u čast pedesetogodišnjeg postojanja HKM Berlin.

U organizaciji Župnog vijeća u subotu, 18. svibnja 2019. od 18.00 sati u rbb Großer Sendesaal, Masurenallee 8-14, 14057 Berlin bit će upriličena „Svečana akademija“ kulturno-umjetničkog karaktera na kojoj se očekuju brojni gosti iz Domovine.

S posebnom radošću isčekuje se susret s bivšim fratrima, časnim sestrama i nekadašnjimčlanovima misije koji danas žive u svim mogućim krajevima svijeta te će uoči proslave obljetnice posjetiti Berlin. Raznolik program te večeri sadrži između ostalog nastupe folklornih ansambla i zborova HKM Berlin te će biti prikazane najznačajnije točke pedesetogodišnjeg rada misije.

U nastavku službenog programa slijedi opušteno druženje sa svim uzvanicima i volonterima, koji su počasno uložili svoj trud i rad pomagajući u organizaciji cijelokupne obljetnice.

Svoj doprinos dala je i Udruga HKM Berlin brinući se za prikupljanje financijskih sredstava. Bez njih sve to ne bi bilo moguće!

Središnje svečano misno slavlje u nedjelju, 19. svibnja 2019. u 11.30 sati u crkvi sv. Sebastiana, predvodit će kardinal Vinko Puljić. Nakon mise svi župljani su pozvani na zajedničko druženje uz pjesmu i roštilj.

Pred kraj godine očekuje se izdanje monografije u kojoj će biti obuhvaćena zbivanja cijelokupne jubilarne godine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments