NEZABORAVNIM KONCERTOM PROSLAVILI 50. ROĐENDAN

Hrvatska katolička misija Berlin svečanom akademijom obilježila pola stoljeća djelovanja u Berlinu

tekst: Sonja Breljak
foto: Hrvatski glas Berlin …foto album

IMG_0320Berlin/ U Dvorani Radio Berlin Brandenburg je u subotnju večer održana svečana akademija kojom je obilježen i u više od tri sata dugom programu, na dostojanstven način, informativno, kvaliteno i veselo uz nazočnost brojnih uzvanika, gostiju, domaćina i izvođača, proslavljen zlatni jubilej Hrvatske katoličke misije Berlin.

Svečanu akademiju organiziralo je župno vijeće HKM Berlin koje predvodi Anica Krstanović.

Događaju su nazočili i brojni, kako hrvatski, tako i njemački gosti. U Berlin su povodom jubileja HKM Berlin, stigle i brojne časne sestre koje su dugo godina boravile i radile u HKM kao neki od svećenika koji su u prošlosti djelovali u Berlinu.

Program svečanosti u povodu 50 godina HKM Berlin, započeo je molitvom koju su vodili kardinal Vinko Puljić i berlinski župnik, fra Edvard Sokol. Potom su izvedene hrvatska i njemačka himna a program nastavljen pozdravima koje su izrekli: biskup Heiner Koch (video), prelat Stephan Dubovski, Jadranka Winbow Negotić, ambasadorka Bosne i Hercegovine u Berlinu i Dario Magdeć, zamjenik predstojnika Središnjeg uredaza Hrvate izvan RH.

Tijekom večeri su se smjenjivali video zapisi koji su obilježili djelovanje Hrvatske zajednice Berlin sa živim programom u kojemu su pjevali zborovi i klape plesali folklori koji u okrilju Misije već punih 50 godina okupljaju djecu i mlade, rade na očuvanju identiteta i podsjećanju uvijek iznova i nove generacije na hrvatsku kulturu.

Večer je u dvorani zavšila zajedničkom pjesmom “Pedeset ljeta” koju je za ovu prigodu napisao nekadašnji berlinski župnik.  fra Stipica Grgat.

Nakon ove svečane, trosatne  akademije, priređena je i “after show party” gdje su se broju sudionici zabavili i opustili uz okrjepu i glazbu.

Slavlje se nastavlja u nedjeljo jutro u 11:30 u sjedištu Misije, crkvi svetog Sebastiana, gdje će svečano misno slavlje predvoditi kardinal Vinko Puljić a nakon mise, iza crkve biti priređen i ručak za sve.

IMG_0320

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments