DANAS SU IZBORI ZA EU PARLAMENT - Hrvatski Glas Berlin

DANAS SU IZBORI ZA EU PARLAMENT

Iz priopćenja Veleposlanatva RH u Njemačkoj

veleposlanstvo-RH-u-Njemackoj11-150x150Berlin/ Izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske održat će se i u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu te Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu, Münchenu i Stuttgartu u nedjelju 26. svibnja 2019. od 7.00 do 19.00 sati.

Birači koji nemaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj mogu na dan izbora dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje koju izdaje Veleposlanstvo, odnosno Generalni konzulati te na taj način ostvariti svoje biračko pravo.

Navedena mogućnost glasovanja odnosi se samo i isključivo na birače koji NEMAJU prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj.

 Birači koji nemaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj, a imaju e-osobnu iskaznicu s adresom u inozemstvu (izdaju se od 01.07.2015.) automatski su aktivno registrirani po službenoj dužnosti za glasovanje samo u onom veleposlanstvu ili konzularnom uredu čijem konzularnom području njihova adresa pripada. Popis konzularnih područja unutar SR Njemačke dostupan je na web stranici Veleposlanstva (de.mvep.hr). Za glasovanje u nekom drugom veleposlanstvu ili konzularnom uredu Republike Hrvatske ti su birači do 15. svibnja 2019. trebali promijeniti svoju aktivnu registraciju za željeno mjesto glasovanja.

Birači koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj bili su dužni prethodno se registrirati do 15. svibnja 2019. kako bi svoje biračko pravo mogli ostvariti u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske.

Oni koji su se propustili prethodno registrirati do navedenog dana svoje biračko pravo mogu ostvariti prema mjestu prebivališta u Republici Hrvatskoj.

Svoj upis u registar birača, tj. svoje biračko mjesto svi birači mogu provjeriti na web stranici https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca.

0 0 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments