ODRŽANA SKUPŠTINA NK BUGOJNA

 NOVA SEZONA – NOVI TRENERI
piše: Sonja Breljak

sa skupštine NK Bugojno(foto: Sonja Breljak)

 Berlin/Nogometni klub „Bugojno“, najmlađa je udruga berlinskih Hrvata. Okuplja oko pedesetak članova, većinom porijeklom iz Bugojna i okolice. No, to nipošto nije pravilo niti uvjet članstva. Sportska nota i ugodno druženje svih koji to žele, imaju potpunu prednost u aktivnostima kluba i okupljanju članova. 
Godišnjoj skupštini nazočilo je dvadesetak članova. Izvješće o protekloj sezoni ne ukazuje na dobre rezultate. Naime, nakon što je prošle sezone, držalo prvo mjesto u nižem razredu Lige slobodnog  vremena, u njenom višem razredu, NK Bugojno završava sezonu na posljednjem mjestu. Naravno, rezultatom nitko nije zadovoljan.

Razloga lošem plasmanu, ima više. Ponajprije se potražiše u neredovitim dolascima na treninge i utakmice. Za ovakvo ponašanje, pored poslovne zauzetosti članova, najčešće su krivi neodgovornost i neozbiljno ponašanje dijela igrača. Istina, klub je baziran na volonterskoj osnovi pa se cjelokupni angažman oslanja na dragovoljnost i dobru volju i želju da klub opstane. No, ipak, i kod volonterskog rada, očekuje se odgovorno ponašanje na čiji nedostatak, pored nedovoljnog  igračkog kadra, uputiše diskutanti na skupštini. 
Predsjednik Tomislav Marić ostaje i dalje na kormilu kluba. Izmjene su nastale u sastavu trenera. Uz zahvalnost  naporima  i radu dosadašnjeg  trenerskog dvojca, Ljupku Đereku i Dejanu Ljubasu koji za taj posao, prema vlastitom priznanju,  nemaju više snage, skupština je trenerski zadatak, u narednoj sezoni povjerila Vedranu Pranjiću i  Stipici Đereku
NK Bugojno bazira svoje aktivnosti na druženju, ne samo užeg članstva, odnosno nogometaša već i njihovih obitelji pa i šire hrvatske populacije u Berlinu, pa su članovi vrlo voljni i da redovitije nego li je to bio do sada slučaj, organiziraju veća zejednička druženja, proslave i fešte. 
 Sudeći prema tijeku netom održane godišnje skupštine, NK Bugojno „boluje“ od nedostatka punog angažmana igrača i članova koje ima na papiru, što je već uobičajena slika u radu hrvatskih udruga. Kao nogometni klub registriran u jednoj od liga Berlinskog nogometnog saveza, preuzeo je i neke sportske i organizacijske obveze, pa je ta manjkavost i neredovitost angažamana igrača, bila u protekloj sezoni, vidljiva iz utakmice u utakmicu.  Ipak, interes članova za ovu tematiku na godišnjoj skupštini, upornost uprave i dragovoljnost pojedinaca da nastave trenerski voditi sportsku stranu kluba, te drugih članova da preuzmu dio organizacijskih zadataka, govore u prilog tome kako NK Bugojno nije „ neizlječivo bolesno“. Možda nova sezona, uz novi trenerski dvojac, Pranjić-Đerek, koji obećava oživjeti igrački potencijal ovog kluba,  i upornu upravu koju predvodi Tomislav Marić, donese i bolje rezultate i više mjesto na tablici. 
Polet i potporu Klubu, ulijeva i poruka koja je stigla iz Cottbusa. Naime, poznati, sada već bivši nogometaš i golman Energie Cottbusa, Tomislav Piplica, inače porijeklom iz Bugojna, zahvaljuje članovima NK Bugojna,  na nazočnosti, potpori i navijanju za njegove nedavne svečane i službene, oproštajne utakmice  u Cottbusu.- Rodni grad nosim u srcu. Pozdravljam NK Bugojno i zahvaljujem na potpori. Želim klubu puno uspjeha.  Kada dođem u Berlin, rado ću svratiti i na vašu utakmicu, poručio  je Tomislav Piplica koji i dalje ostaje u Cottbusu na trenerskom mjestu. Njegova poruka, na skupštini NK Bugojno, primljena je s odobravanjem i pljeskom.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments