POSLJEDNJA ZABAVA PRIJE ODMORA

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

078Berlin/ Plesom i zabavom nevelikog broja posjetitelja obilježena je proslava Dana državnosti, posljednja priredba prije ljetnog odmora u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin zamišljena i kao svojevrsna donatorska večer u kojj svi plaćaju ulaznicu od 10 ili, prema želji i mogućnosti, i više eura, kao potpora radu ovog društva.

Državna himna uz glas Lili Vlahov, nekoliko pozdravnih rečenica predsjednice Karmen Meić, koji red sjetnih stihova što ih izreče potpisnica ovih redaka, “Lastavice” s “Croatio iz duše te ljubim” i “Lijepa li si” te folkloraši i Bunjevačko kolo uz riječi: “ „Kolo igra, tamburica svira, pisma ječi, ne da noći mira. Svud se čuje, svud se širom znade, da Bunjevac dušu ne izdade. Veseli se svaki mu se divi, nek se znade da Bunjevac živi…“ , program je izveden na subotnjem okupljanju.

U ime Veleposlanstva Republike Hrvatske, odosno, u ulozi predstavnika veleposlanika dr Gordana Grlić-Radmana, na ovoj proslavi je bio Ivan Bojanić, prvi tajnik.

U glazbenom, zabavnom dijelu, nastupio je Damir Kozarić uz pratnju na gitari Slave Batinića.

Istina, bio je to ovom prigodom mali broj posjetitelja u Hrvatskoj zajednici, uzrokovan, između ostalog i završenom školskom godinom i početkom ljetnog odmora na koji su se brojni već uputili ka Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili drugdje u svijetu.

No, može se reći kako su se oni koji su tu, netom prošlu svoju subotnju večer ipak riješili provesti upravo u Zajednici, jako dobro zabavili, zapjevali i zaplesali do sitnih sati.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments