OPASNI SNOVI

tekst: Jadranka Ivanović-Bolog

Slučajno se zaglavih u jednom odlomku iz  prošlosti, skroz nenamjerno.

Vrijeme je postalo prostor u kome je ono stalo i bilo mu po mjeri. Dopunjavali su jedno drugo kao dobro uigran bračni par. Nisu žudili za osvetom, traženjem crnog i bijelog, bili su kompatibilni ili jedostavno, umjetničko djelo u svim svojim facetama.

Htjela sam tamo i ostati još barem na kratko, uživati u besciljnosti kao nekad i samo predosjećati što to zapravo dolazi na nas.

Nažalost već se sve desilo i na tom umjetničkom djelu kao na nekoj skulpturi od kamena nije se više ništa moglo promijeniti, bol je na njoj ostao uklesan, a autori tog istog ostali su potpisnici  pakta izmedju života i prerane smrti mnogih.

Odakle dolazi besciljnost osim sa velikih, preoranih polja zasijanih nekim nepoznatim sjemenom, idejama…Tako je i onda bilo u mom snu, tako je bilo i u stvarnosti.

Opasni neki snovi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jadranka Ivanovic-Bolog
Jadranka Ivanovic-Bolog
4 years ago

Hvala najljepsa na krasnim komentarima gospodji Marici Zanetic Malenica i gospodinu Mirku Popovicu. Upravo se vratih sa skroz kratkog godisnjeg odmora po dno mitskog Velebita ili tocnije Zadra i uvijek se nanovo osvjedocim koliko zivotne energije crpimo iz tih krajeva koji te uvijek nanovo zanjisu i rode. Tako je i sa materinjskim jezikom. Uvijek mu se vracamo, a kada dobijemo potvrdu da se znamo izraziti onda je to doista jako lijepo…

Marica Žanetić Malenica
Marica Žanetić Malenica
4 years ago

Kratko, jasno, dojmljivo, nostalgično, meni blisko….

mirko popovic
mirko popovic
4 years ago

Hvala lijepa. Uživam u ovako dobrim i zanimljivim prozno-poetskim crticama.