STVARANJE KAZALIŠTA

Završna večer seminara Stvaranje kazališta u Pučišćima

prilog: Ivana Rora, Hrvatska matica iseljenika

SLIKANEOve godine na seminar Stvaranje kazališta pristiglo je dvadesetak polaznika iz Argentine, Italije, Nizozemske, Vojvodine, Crne Gore, BiH i SAD -a.

Seminar se održava u prekrasnom ambijentu Klesarske škole u Pučišćima, na Braču do 7. srpnja 2019., počevši od 29. lipnja.

Kao i svake godine, stručni voditelj seminara je renomirana redateljica Nina Kleflin koja sudionike u jutarnjem terminu poučava teoretski dio, dok u poslijepodnevnim satima radi na predstavi domaćeg autora.

Ogledni sat ili izvedba predstave bit će 6. srpnja u 20,30 sati pred publikom, čime će se oplemeniti ljetna događanja u Pučišćima.

Svi polaznici dobit će potvrde o završenom seminaru, obogatiti svoje znanje, steći nove vještine, upoznati se međusobno, razmijeniti iskustva te stvoriti nova prijateljstva.

Uspješnost ovog Matičnog seminara potvrđuje i to da mu se vraćaju polaznici koji su bili prije 20, 15… godina, ali i prošlogodišnji. Sudionici su svih dobnih skupina od „ponavljača“ glumaca, redatelja i voditelja, do onih koji tek namjeravaju pokrenuti amatersku kazališnu grupu izvan domovine. Nadamo se i ove godine ‘stvoriti kazalište’ na zadovoljstvo polaznika i publike u ovom vrijednom ljetnom programu Hrvatske matice iseljenika.

Voditeljica projekta je Nives Antoljak. 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments