KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Prosvjedom do cilja”

Josip Mayer/09.07.2019/ Obrana, zdravstvo, pravosuđe, vatrogastvo, prva pomoć, hitna… Sve su to važne institucije, koje bi trebale djelovati poput krvi u žilama, kako bi mogla funkcionirati jedna država. Dokle nam pravosuđe funkcionira, tako kako nam funkcionira, vatrogastvo nam ipak funkcionira bolje.

Poznato je da hrvatske dosadašnje vlade nisu imale baš za sve potrebne nabavke novaca, ponekad ni sluha. Jer, kako se može dogoditi da se ulaže više novaca u avione? Na drugoj strani, nema se novaca za zdravstvo, prvu pomoć, još manje za hitnu, bilo zračnu ili automobilsku pomoć. Za prjevoz bolesne djece plaća se trajekt.

Osobno još do sada nisam čuo ni pročitao ni jednog članka a da je ikoji naš hrvatski političar govorio o štednji novaca, za razliku od njemačkih političara. Kako bi se novac podijelio tamo gdi je najpotrebniji. Umjesto toga kupuju se skupi avioni, automobili za političare i koješta drugo manje potrebno. Štedi se u stvari na krivoj strani.

Na turističku djelatnost udaraju se veliki porezi, s njima se dižu najamnine stanova i apartmana, dokle druge države  isto smanjuju. Bakicu se oporezuje kada na tržnici prodaje mrkvu i par krumpirića kako bi proživjela.

Tako da se čovjek mora često stvarno upitati:

– Pa ljudi moji, u kakvoj državi mi to živimo?! Ne moramo se ni čuditi sve većem iseljivanju iz Hrvatske.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments