KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst  naslova “Imenovanje  novog Savjeta”

Anto Karačić/ 10.09.2o14/ U prvom redu iskrene cestitke svim izabranim sa nadom da ce opravdati povjerenje i ispuniti zadatke koji im budu postavljeni.

Ali ujedno zelim pokrenuti zdravu polemiku dali je mozda bilo i boljih kandidata.Da bi se to ostvarilo trebalo bi uraditi nekoliko stvari.(odnosi se samo na kandidate iz Njemacke)Za izabrane bi prvo trebalo transparentno objaviti njihove zivotopise sa onim sta su do sad ucinili u tu svrhu za koju su birani i popis udruga koje su ih podrzale u izboru.

Anto, Muenchen/ 10.09.2017/  Anto, Muenchen/ A, moj imenjace, sigurno je bilo jos, mozda i desetak kandidata. Ali tko ce objaviti zivotopise, onda bi bilo vidljivo da su trojica izabranih (sva trojica!!!) clanovi HDZ-a. Ahaaa, eto nas opet u jednostranackom sistemu. Bjezali od njega, upali u njega. Opet izabire neko u nase ime, samo one podobne po stranackoj liniji. Tko je izabrao kandidate???

Josip Mayer/ 11.09.2014/ Čestitam izabranima. Da Vam pravo kažem meni ih je žao. Jer ih i onako u dosadašnjim Vladama neozbiljno shvaćaju. Kuda li da u dobili grupno ili pojedinačno za svoja numorna djela od vladajućih, neko odličje ili pohvalu.

Ante Karačić/ 11.09.2017./ Nemam nista protiv HDZ-a. jer je to i moja politicka opcija.Ali ako je istina sto napisa Ante Munchen da su sva tri kandidata predstavnici Hadezea to nije u redu. Ne zbog Hadezea. Nego zbog toga, ako se pogledaju aktivnosti Hrvata u Njemackoj Hadez-e zajedno sa HSK. ne prelazi ni 10%. To bi znacilo da ostatak od 90% Hrvata u Njemackoj nema svoga predstavnika u savjetu.

Elizabeta Kopić/ 12.09.2017./ Ne želim uvrijediti izabrane jer oni se nisu sami izabrali, ali se pitam dali u SR Njemačkoj HDZ nema niti jednu žensku osobu u svom članstvu?

Josip Mayer/ 12.09.2017./Ante istina je voda duboka. Već to nije normalno u demokratskom svijetu. Da obični građanin bilo iz domovine ili iseljeništva, javno govori kojoj stranačkoj opciji pripada. Čovjek ne mora ni biti neki posebni veliki genijalac kako bi ustnovio da u hrvatskom sustavu nešto ne štima.

Ante Karačić/ 12.09.2017./ Sa politickih opcija da pogledamo malo i regionalne aspekte.Prema broju Hrvata u Njemackoj a i njihovoj aktivnosti od tri kandidata jedan bi morao doci iz regiona Berlin-Bremen-Hamburg. Drugi Frankfurt-NRW a treci Stuttgart-Munchen. Prelistavajuci internet moze se zakljuciti da dva kandidata dolaze iz Stuttgarta. Treci kandidat Ivan Karlo Stipic je totalni marginalac o njemu na internetu ni slova, tako da se ne moze zakljuciti koji region zastupa.

Ante Karačić/ 12.09.2017./Sa konstruktivne kritike da predjemo na pohvale.Pregledivanjem kompletne liste sam ustanovio da sam cuo se veliku vecinu kandidata.Dosta njih osobno poznajem a sa nekima sam imao bogatu suradnju.Zato ih jos jednom sve pozdravljam.Posebno kandidate iz Vojvodine a najvise predstavnicu Italije Antonelu DAntuono koja dolazi iz Moliza.Poznata je njena izreka.„mi ne govorimo Hrvatski MI GOVORIMO PO NASKI(Mislila je na Moliski dijalekt).

Slavonka/ 12.09.2017./Kao što se ne ustručavam reći da sam vjernica, zašto se ne bih mogla izjasniti i kojoj političkoj opciji pripadam? Zar je to zabranjeno? Ali nije samo tako u izboru članova novog Savjeta, tako je to i kod nas u domovini. Podoban, ne mora biti i sposoban.

Iva Na/ 12.09.2017./ Pitam se i ja: koliko je bilo predloženih kandidata i koji su to, je li netko zna? I ko je taj ko je izabrao ova tri clana iz Njemacke, i to tri muskarca?! A uvjerena sam da je bilo i kandidatkinja. Bilo bi pravo da mi iseljenici znamo sve predlozene kandidate i njihov dosadasnji rad u drustvima u Njemackoj. Djelovanje stranaka drugih drzava na teritoriju SR Njemacke nije dozvoljeno. Pa i HDZ je u Njemackoj registriran kao kulturno drustvo. Neces kulture!

Elizabeta Kopić/ 13.09.2017./ Koliko je bilo ukupno kandidata to se ne zna, jer se to drži u tajnosti. Zašto? Treba pitati Ured za Hrvate izvan Domovine. Ja osobno znam da su iz Berlina bile tri kandidatkinje i nije naravno ni jedna prošla. Zna se i zašto.

Što se tiče izabranog mladog Ivana Karla Stipića da na internetu nema ništa pa to je zato što je on došao u Njemačku prije otprilike dvje i pol godine tako da oni koji su njegovu kandidaturu podržali i oni koji su ga progurali (time se hvale pojedinci) znaju vjerovatno nešto o njegovim aktivnostima. Ja osobno ne znam ništa osim da je jako mlad, djeluje jako fino i da je član HDZ-a u Berlinu.

Ante Karačić/ 13.09.2017./ Konacno saznadosmo odakle nam dolazi cudo od djeteta. Jucer stigao u Berlin a danas vec clan savjeta.On sigurno jos ne zna sam otic do Banofa u Berlinu. Ocito da se radi o velikom geniju kada je uspio stavit u mali dzep sve udruge u Berlinu-Bremenu i Hamburgu. Zamislite na tom podrucju djeluju tri najveca portala-novine u Njemackoj; Croexpres, Berlinske novine i Hrvatski Glas Berlin. Ovim cinom je sav njihov mukotrpan rad na povezivanju iseljenistva i domovine bacen pod noge. Ali neka tako nam i treba kada nismo organizirani. Mozda ce ovo biti prelomnica da se Hrvati u Njemackoj organiziraju, da prestanu gledati osobne interese nego da porade na povezivanju kako bi mogli resavati opce zajednicke interese.

Josip Mayer/ Onaj tko je sada pročitao članak na portalu HGB pod naslovom “Tako to rade drugi” uskoro će se moći i sam uvjeriti da sada više nije ni važno:

Koliko je bilo predloženih kandidata i koji su to.Već će se moći uvjeriti daje taj model, odluke o imenovanju članova Savjeta ureda vlade RH, već odavno zastarjeo. Pogotovo ako se ogleda na druge. Jednostavno nam uzima i dalje, radnu energiju koju bi mogli svi zajedno utrošiti negdje drugdje djelotvornije sa tme ujedno za budućnost i korisnije.

Ante Karačić/ 14.09.2017./ Ovim putem pozivam nase medije u Njemackoj da objave u orginalu sve prijave za savjet onih koji nisu izabrani. Uz to i aktivnosti udruga koje su ih predlozile.Na kraju i prijave izabranih.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments