ZA BUDUĆNOST DJECE

 Zašto je važno da roditelji podrže štrajk učitelja

piše: Lada Franić-Glamuzina, prof.  hrvatskoga jezika i književnosti, 29  g. staža, plaća  mi je mizerija, a ljubav prema poučavanju je neizmjerna.

Roditelji i ostali koji ne rade u prosvjeti, moraju znati ovo – učitelji štrajkaju po cijelom svijetu, posebno ove godine štrajkovi učitelja uhvatili su maha.

Zašto?

Krajnji cilj jest privatizacija škola i kvalitetno znanje samo bogatima.

Znači, profit. Roditelji nisu upućeni u ovaj problem i misle da se učitelji grebu za 6%.  No, štrajk učitelja nije samo za plaće nego: za znanje svima bez obzira na socijalni status.

To trebaju isticati u medijima sindikalni i drugi govornici.

Vlada ne voli pametne “horde” na ulicama,  ne odgovara im  pametan pojedinac, osim ako ne radi za njihove interese. I interese kapitala.

Ovaj štrajk je bitan jer oduzima malobrojnim  vladajućim grupama mehanizme moći iz ruku,  a sirotinji daje mogućnost na jednako kvalitetno obrazovanje u javnim, besplatnim školama.  Roditelji, vama i vašoj djeci učitelji su prijatelji zato što  učitelji poučavaju vašu  djecu:

Zašto?

da budu sposobni,

da kritički promišljanju,

da čitaju,

da računaju,

da vide promjene i

da se bore za svoja prava.

Oni  koji zagovaraju interese kapitala ne žele takve javne škole, ne žele takve učitelje ni učenike. Stoga se sustavno u cijelom svijetu učitelje potplaćuje i obezvrjeđuje  slabim plaćama i sve većim pritiscima, na taj način ih se  tjera  da odu iz škole i traže druge poslove od kojih će moći živjeti.

Kad dobar i školovan učitelj ode, vašu djecu će poučavati poslušni debili,  a kvalitetni učitelji poučavat će djecu bogatih.

A  razlika u materijalnom i intelektualnim statusu će se stalno povećavati.

Bit će sve više siromašnih, a njima će vladati mali broj ekstremno bogatih.

Znanje je moć, to se vidi danas više nego ikada.

Vrlo je jednostavno.

I vrlo opasno ne podržati ovaj štrajk.

Roditelji, podržite učitelje, podržite budućnost svoje djece i unučadi.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments