NAGOVJEŠTAJ NOVOG VREMENA

IZ NAŠE ARHIVE …objavljeno 15. 09. 2012.

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/ S radošću izlazim na postaji Nollendorfplatz, podzemne linije U2. Nedaleko odatle,  u kratkoj i sjenama starih stabala javora zagrljenoj ulici naziva …a kako nego …Ahornstrasse, zgrada je Veleposlanstva Republike Hrvatske. Raznim sam povodima, službenim, svečanim, privatnim …bila u prošlosti njen čest posjetitelj. Danas, tu ispred, prije ulaska u zgradu, očekujem najprije jedan privatni susret, prije onog drugog, više službenog.…

više

ORADICA, BILIZMICA I OBOTNICA

piše: Jadran Šantić Šangarelo
Jo judi moji ća je grubo kad očeš o nečemu pisat ća se dogodilo davno a jema si takvi događaji pun kufer i ajde se ti onda siti i izaberi ća bi bilo najboje.

Evo sidin u moju bolesničku sobu u Krapinske toplice i ka niki blento pensan i pensan o čemu bi napisa barenko malešnu štoriju. Od pusti ozbiljni i neozbiljni baruf za vrime moje dugogodišnje ribarščine moga bi čovik učinit libar a ne samo štorju …ma zaludu možjani blokirani i ne puščaju vanka ni slova a kamoli misal o…

više

PREBRZO JE PROŠLO

MOJI ENGLESKI DANI
piše: Ana Kolak
Eastbourne/ Kad sam se pred Božić vratila iz Engleske u Berlin bila sam jako uzbudena! Dugo nisam bila kući i prijateljice kao i moja obitelj, jako su mi nedostajali.

Na aerodromu su me čekali tata i moje sestre i donijeli su mi pitu koju je spremila moja baka, čemu sam se …nakon engleske hrane …jako veselila!

Odmah sutradan sam bila na koncertu Crvene jabuke, ciijeli tjedan sam se probala naći s prijateljicama i uživala

više