VELEPOSLANIK BAKOTA PREDAO VJERODAJNICE STEINMEIERU

tekst: Veleposlanstvo RH
foto: Savezna vlada/ Jesco Denzel

velBerlin/ Na ceremoniji održanoj 7. siječnja 2020. godine u Berlinu izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj Gordan Bakota predao je vjerodajnice saveznom predsjedniku Frank-Walteru Steinmeieru.

Ceremonija primopredaje vjerodajnica održana je u predsjedničkoj palači Bellevue uz visoke vojne počasti.

U srdačnom razgovoru nakon ceremonije savezni predsjednik Steinmeier i veleposlanik Bakota  osvrnuli su se na aktualnosti na području hrvatsko-njemačkih bilateralnih odnosa, prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU te situaciju na području jugoistočne Europe.

vel 3Veleposlanik Bakota izrazio je zadovoljstvo da će imati priliku raditi na daljnjem jačanju partnerske suradnje dviju zemalja, čemu u prilog svakako ide i pojačana bilateralna suradnja u kontekstu hrvatskog i njemačkog konsekutivnog predsjedanja Vijećem EU.

Prije stupanja na ovu dužnost veleposlanik Bakota obavljao je niz istaknutih diplomatskih poslova u okviru Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, što uključuje i veleposlaničke dužnosti u Turskoj, Austriji i Srbiji, kao i mjesto pomoćnika ministra za političke poslove.

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments