VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2011.

ODRŽANA ZAVRŠNICA IZBORA NAJPOPULARNIJIH HRVATSKIH ISELJENIKA PREMA IZBORU ČITATELJA  VEČERNJEG LISTA
tekst i foto/vidi foto album ispod teksta/: Sonja Breljak 

Bad Homburg/
Pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održana je peta po redu Večernjakova domovnica i dodjela priznanja najpopularnijim hrvatskim iseljenicima u više kategorija, sportu, glazbi, glumi i zabavi. Nagrade su pripale, sportašima profesionalcima Josipu Šimuniću (glasovi čitatelja) i Srđanu Lakiću (odluka ocjenjivačkog suda). Među sportašima amaterima, Večernjakovom domovnicom su nagrađeni: Davor Prtenjača iz NK Croatia iz Sindelfingena prema sudu čitatelja i Ilija Kovačić iz FC Basela, prema odluci stručnog suda.
U kategoriji glazbe, nagrada je pripala Moniki Kisters i Darku Kordiću, potom najpopularnijim sportskim klubovima NK Croatia iz Muelheima, odlukom čitatelja i FC Croatia Frankfurt, odlukom žirija. Za glumu su nagrađeni Ivana Martinović iz Zuericha glasovima čitatelja i Stipe Erceg iz Berlina, odlukom žirija. Najpopularnija glazbena grupa je prema čitateljima, grupa Domino iz Nürnberga te  CroExpress odlukom žirija. U kategoriji zabave, nagrade su otišle, prema glasovima čitateljima, Davorki Tovilo iz Münchena i Tatjani Batinić iz Beča, odlukom stručnog ocjenjivačkog suda.
Nagrada za životno djelo dodjeljena je skladatelju Mirku Kelemenu a posebna Jubilarna nagrada  je završila  u rukama pjevača Mate Bulića.
Večernji list i Zajednica hrvatskih nogometnih klubova su za 40 godišnje djelovanje nagradili NK Croatiju iz Singena, NK Zagreb iz Schweningena, NK Croatia Zagreb iz Stuttgarta, NK Croatia iz Gaggenaua i KSC Ehingen iz Ehingena. Hrvatski nogometni savez je dodjelio dva priznanja aktualnim prvacima Švicarske i Njemačke u futsalu, to su MNK Croatia 97 Appenzell iz Švicarske i SD Croatia Berlin.
Svečano proglašenje pobjednika, održano je u Bad Homburgu nedaleko Frankfurta na Majni. Dodjelu nagrada Večernji list je organizirao uz potporu udruge Kroatienhilfe Hochtaunus e. V. iz Bad Homburga. Završnica natjecanja, kojoj je prisustvovalo, prema ocjenama organizatora, oko 600 gostiju, održana je u Landgraf-Friedrich Saal u Kurhaus, Bad Homburg. Tamo su, između ostalih bili i ministar kulture Jasen Mesić, potom državni tajnik Stipe Mamić, veleposlanik RH dr Miro Kovač, Katarina Fuček iz Hrvatske matice iseljenika, Pero Šarić iz Hrvatskog nogometnog saveza, potom gradonačelnici gradova -prijatelja, Michael Korwiski, gradonačelnik  Bad Homburga i Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika. Ovom prigodom je od Bad Homburga  predstavnicima Dubrovnika uručeno 20 000 eura za uređenje parka u dubrovačkoj luci.
Kroz program su tijekom večeri vodili glumica Nina Juraga iz Berlina i glumac Mario Valentić iz Zagreba. Između dodjeljivanja priznanja nastupili su brojni gosti: grupa Baruni, Domino i Gracija, potom  Paula i Đelo Jusić mlađi, Monika Kisters, Bernarda Brunović, Dijana Brekalo, Marija Vidović, Darko Kordić i Mateo Granić.
Tijekom večeri su održane i dvije  modne revije: kolekcija  ekskluzivnih haljina  kreatorice Matije Vuica te etno revija “Materina priča”, Mine Petričec. Program u Bad Homburgu su pratili i predstavnici Večernjeg lista iz Zagreba te brojni novinari kako iz iseljeništva, tako i iz Hrvatske. Inicijator i organizator ovog natjecanja i završnice proglašenja najpopularnijih hrvatskih  iseljenika  je Stipe Puđa, urednik i voditelj inozemnog izdanja Večernjeg lista.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Poštovani svi Možda bi ova ideja mogla uroditi još više plodom Kao što gore navedeno,svake godine slično skorom u isto vrijeme pod pokroviteljstvom Večernjeg lista daje se u gradu Bad Homburg naprjednim znanstvenicima,glazbenicima,gospodarstvenicima,plesačima i sviračima te pojedincima klubovima i društvima “Večernjakova Domovnica” Sve je to lijepo i dobro normalno ali sam mišljenja da bi se takove prigode ipak trebale održavat u Hrvatskoj imalo bi sigurno većeg afekta i kada bise to održavalo u Hrvatskoj uvjek u drugome gradu svi bi imali više od toga te bi se predstavili jedni drugima izravno u smislu izgradnje daljnih društvenih i gospodarskih mostova i… Read more »

Jure Marić
Jure Marić
13 years ago

Halo Sonja, veoma lijepo, čestitam.

Josip Mayer
13 years ago

Poštovana gospođo Sonja

Svaka čast,
čestitam dobitnicima.