SLAVLJE MLADIH U KOBLENZU

teskt i foto: Jakov Vranković
Koblenz/Mladi iz katoličke misije u Koblenzu u nedjelju su pripremili svoje slavlje a počelo je sv. misom na kojoj su svojim sviranjem i pjevanjem svoj udio dali misijski tamburaši. Poslije je slavlje nastavljeno u dvorani. Mame i bake su pripremile obilje kolača a mladi su obavljali sve poslove od: grila, kase, na kolačima i jelu …moram reći …jako dobro! Počelo je molitvom a onda zajednički ručak, bilo je tu za svakog po nešto.

Lijepi ugođaj priuštili su nazočnima već dobro poznati misijski tamburaši koji su svojim lijepim pjesmama barem na čas približili domovine – Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Mladi će prihod s ove proslave upotrijebiti za poboljšanje svojih aktivnosti. I ovim slavljem pokazali su da mogu, hoće i znaju organizirati a znaju i gdje pripadaju. Ovdašnja misija i svećenik Stjepan Zadravec, daje im punu podršku.

Ovo lijepo poslijepodne bilo je ugodno druženje uz poznate osobe, čašicu razgovora a zato je i bilo razloga …mnogi su se vratili s odmora u svom dragom zavičaju pa se imalo o čemu i razgovarati. Ipak, na kraju moram konstantirati …posjet je bio ispod očekivanja. Mi u Koblenzu i nemamo puno slavlja pa bi zato trebala biti bolja posjeta. Ipak mladi su to uspješno organizirali i zato iskrene čestitke. Bravo mladi Hrvati!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments