IZVRSNA BANJALUČKA VEČER

tekst i foto: Sonja Breljak…   foto album

Banjaluka 1Berlin/ U netom prošlu subotnju večer održana je u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin, zabava naslova “Banjalučka večer”.  Odaziv gostiju bio je pravo iznenađenje. Naime, tražila se stolica više, brojni stariji ali i mlađi naraštaji, ispunili su potpuno prostor ovog hrvatskog udruženja u Berlinu.

Večer je ispunila sva očekivanja, dobra posjećenost, dobra glazba i odlično raspoloženje publike.

Sve je na početku, s nekoliko uvodnih riječi te stihovima o Banjaluci i njenoj “zelenoj rijeci”, pozdravila potpisnica ovih redaka u ulozi voditeljice programa. Predsjednica Hrvatske zajednice Berlin, Karmen Meić, pozdravila je potom sve okupljene, pohvalivši raspoloženje koje vlada u dvorani. Ujedno je i upoznala nazočne s nominacijom Hrvatske zajednice Berlin za “Večernjakovu domovnicu”, natjecanja biranja najpopularnijih u raznim oblastima, te pozvala da se kupnjom novine i ispunjenjem kupona, odnosno glasom za Hrvatsku zajednicu, ovom udruženju i njegovim članovima, da svojevrsno priznanje i vjetar u leđa i daljim aktivnostima.

banjaluka 3Okupljenima se s par rečenica obratio i Stjepan Džolić, inicijator Banjalučke večeri. Pozdravio je sve i pozvao Banjalučane ovu večer ovjekovječiti zajedničkom fotografijom.

Potom je zabava dobila svoj glazbeni obol. Zasvirao je “Stari kamen”, odnosno Marin Ivin, Mario Škoro i Željko Zovko te vokal Stjepan Džolić. Njima su se na subotnjoj fešti pridružili i Tomislav Gelo i Dražen Podonjak, nakon što su glazbeno (a izvrsno!) odradili i cijeli dan (sad već i cijeli vikend) na Zelenom tjednu.

Bila je to odlična svirka u kojoj su se smje njivali blokovi različitih glazbenih pravaca. A nakon narodnih pjesama i tradicionalnog kola, i mladi su došli na svoje pa se plesalo/ čagalo uz poznate melodije.

Sve u svemu, izvrsna i večera!

banjalika 2

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments