I VAŠIM GLASOM DO NAGRADE

tekst i foto: Sonja Breljak

zejednicaBerlin-Bad Homburg/ U tijeku je natjecanje, točnije glasovanje, slanje kupona za nominirane kandidate u okviru 14. po redu Izbora najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu „Večernjakova domovnica 2020. godine“.

Završna večer i proglašenje najpopularnijih je 29. veljače u Bad Homburgu.

Svoj glas možete dati putem kupona tiskanih u ino izdanju Večernjaka među kojima će se na završnoj večeri tražiti i sretni dobitnici vrijednih nagrada.

Među nominiranim kandidatima  ove godine su iz Berlina u kategoriji “Gluma” glumci: Jasmin Gerat i Marko Lakobrija a u kategoriji “Spektakli” i model Goran Juranec.

U katogiji “Najuspješnije hrvatske udruge” velika je konkurencija. U ovoj kategoriji je nominirana i Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin.

Pored berlinskog udruženja, nominirani su i: HKŠU Vila Croatia, Stuttgart, Hrvatska kulturna zajednica Mainz, Mainz, Udruga Hrvatsko-talijanski Mozaik, Rim, Matica hrvatska Beč, Beč, Hrvatski centar gradišćanskih Hrvata, Beč, Hrvatska kulturna udruga Bremen, Bremen, Hrvatska kulturna zajednica Calw, Calw, Hrvatska nastava u Baden-Württembergu, Stuttgart i Hrvatska nastava Hessen i Saarland, Frankfurt.

Opisujući ukratko berlinskog kandidata za naslov “Najuspješnija hrvatska udruga”, Večernji list je objavio sljedeće:

“Hrvatska kulturno umjetnička i športska zajednica e. V. iz Berlina je jedna od najvećih i među najstarijim hrvatskim zajednicama  u Europi. Osnovana je 01.05.1984 godine. Zajednica je osnovana u namjeri da okuplja Hrvate i njihove prijatelje koji su zainteresirani za hrvatsku kulturu, umjetnost i šport. Zajednica je prošle godine svečanom  proslavom  obilježila  35  godina  uspješnog  djelovanja.  Zajednica  kroz  godine  često  organizira večeri hrvatske kulture, obilježavaju  Martinje,  maškare,  u  svojim  prostorima  dočekuju  Novu godinu, zajednički proslavljaju hrvatske svetkovine…”

Sve točno, a opet, mi koji pratimo rad ovogu udruženja, znamo da je iza ovih redova i puno više od toga – ponajprije, cijela jedna generacija naših iseljenika koja je svojim volonterskim radom, svojom ljubavlju i zalaganjem, odricanjem i trudom, omogućila da ovo udruženje bilježi više od tri i pol decenije djelovanja i nominaciju za najuspješniju udrugu u iseljeništvu. Zaslužili su to po stotinu puta!

Animirajući članove i simpatizere svojim glasom dati potporu ovom udruženju, Karmen Meić, predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, poručuje:

Hrvatska zajednica NIKAD nije dobila ovo vrijedno priznanje, a zaslužila ga je i te kako, a može ga dobiti samo zahvaljujući Vama koji ćete u ovoj igri i sudjelovati, kupiti Večernjak i poslati kupon.
Važno nam je i stoga što ćete kupovinom Večernjaka osigurati i njegovu opstojnost na ovom našem tržistu, a što je veća radost nego kupiti naše novine i sjesti negdje na kavu u srcu Berlina, ma ko to može platit.
Važno nam je i zato što ćete Vašim malim izdatkom pokazati svima onima koji su volontirali svih ovih 35 godina i onima koji će to nastaviti raditi da Hrvatska zajednica cijeni te ljude a i oni nju.”

zejednica

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments