IZLOŽBA NIKE RADIĆ

Berlin/ Uz potporu programa kulturnog predstavljanja u godini hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, dogodit će se i predstojeća berlinska izložba hrvatske umjetnice Nike Radić.

Otvaranje izložbe naslova “My Voice Will Go With You”  (Moj glas će ići s tobom) je u petak 21. veljače 2020. u 19 sati. Izložba traje do 1. ožujka 2020. Od ponedjeljka do subote otvorena od 14 do 18 sati.  26. veljače 2020. u 19 sati poseban perfomans. Izložba je u Verein zur Förderung der Kunst und Kultur  na Rosa-Luxemburg-Platz, Linienstraße 40 10119 Berlin +49 (0) 30 923 518 79 info@rosa-luxemburg-platz.net, www.rosa-luxemburg-platz.net.

“Moj glas će ići s tobom” izjava je američkog psihijatra Miltona Ericksona, koji je prvi put redovito koristio hipnozu u svojoj terapijskoj praksi sredinom 20. stoljeća. Izložba Nike Radić u Kunstvereinu na Rosa-Luksemburg-Platzu igra se s ericksonovim elementima hipnoze kako bi posjetiteljima ponudila druge mogućnosti za razgledavanje okoline i prikazala paralele između hipnoze i umjetničkih djela kao medija i metoda. Tri elementa ove hipnoterapije – zbrka, koncentracija i metafora – ogledaju se u strukturi prezentacije. Prostorna instalacija, čiji su središnji elementi niz fotografija i video zapisa, izravno govori posjetiteljima i poziva u stilu Ericksonsa ka individualnim pristupima.

“Nika Radić je ođena je 1968. godine u Zagrebu, a osim ondje, živjela je u Londonu, Torontu, Milanu, Beču i Berlinu. Kako ne pripada niti jednom kontekstu u potpunosti, navikla je prevoditi ne samo jezike, nego i vlastita i tuđa iskustva, što se ogledava u njezinom radu.”

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments