PRIRODNE LJEPOTE

piše: Marko Jareb
Na stručnom usavršavanju za e-škole osoba koja je držala predavanje kaže kako imamo divan pogled s mjesta održavanja stručnog usavršavanja. Pogled je to na kanal Svetog Ante Krešimirovog grada iz školskog kabineta zgrade gimnazije.

Još je dodala kako je ona kao Hrvatica došla živjeti u RH iz Amerike na nagovor supruga Amerikanca koji se zaljubio na prvi pogled u otok Murter i otočje pred njim.

Je li ima igdje na svijetu takvih prirodnih ljepota kao što ih ima u RH?

To je potvrdio i jedan Britanac koji je došao živjeti u RH zaljubivši se u Jelsu te tamo zasnovao obitelj oženivši se s prelijepom domaćom djevojkom koja kako on kaže ima najljepše oči boje neba .
Oni koji su rođeni u Krešimirovom gradu govore kako kad prolaze preko mosta ušća Krke ne mogu otkloniti pogled na taj prekrasni prizor. Što onda na to mogu reći oni koji taj prizor vide prvi put u životu? Mogu li samo potvrditi kako se radi o prekrasnom doživljaju?

Toliko prirodnih ljepota na jednom mjestu nema nigdje na svijetu kao što ih ima u Krešimirovom gradu. Dva nacionalna parka, tvrđave, šetnica uz kanal Svetog Ante, otočje pred njim s uvalama i hridima. Je li to imalo zaostaje za hrvatskom Atenom?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments