KONFERENCIJA NA TEMU “ŽENE KAO POKRETAČI PROMJENA”

Mreža-hrvatskih-žena-1-300x169Zagreb/ U prostorima Hrvatske matice iseljenika, na adresi Trg Stjepana Radića 3, bit će u petak 6. ožujka s početkom u 08:30 sati, održana jednodnevna konferencija na temu “Žene kao pokretači promjena” koju u tematskom okviru  i uz moto “Napredak žena. Napredak Ekonomije. Ostvari potencijal!“, treću godinu za redom organizira Mreža hrvatskih žena.

Na konferenciji će se održati niz predavanja i panela o položaju i uspjehu žena u Hrvatskoj i diljem svijeta u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi, umjetnosti,i humanitarnom radu. Konferenciji će nazočiti brojni uglednici i aktivne i gospodarski, politički i društveno angažirane i nagrađivane žene s raznih strana svijeta.

Na samom kraju konferencije bit će otvorena i izložba slika Ankice Karačić,  akademske slikarice koje živi i radi u Iserlohnu u Njemačkoj, inače jedne od ovogodišnjih dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene 2o20”.

Naime, ova konferencija održava se pred  Međunarodni dan žena ali i uoči svečane dodjele nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” koju Mreža hrvatskih žena organizira u subotu 7. ožujka u hotelu The Westin Zagreb.

Nagradu će ove godine dobiti 23 žene iz sedam država. Iz Njemačke: Ankica Karačić, Katarina Pejić i Sonja Breljak. Iz Kanade: Liliana Canadić, Debbie Ćosić Ana Ganza. Iz Hrvatske: dr. Suzana Hlatki-MatijevićGoranka HorjanVedrana Jelušić Kašić, prof. dr. sc. Antoinette Kaić-Rak, Silvija Kolar, dr. sc. Rozelindra Čož-RakovićMirjana Marčinko-ŠmitViktorija Matin,  Martina Peranović i Marina Aleksandra Rukavina. Potom iz USA: Tommi MischellAne Stražičić-RodriguezHeidi Wohlfahrt Granić i  Elizabeta Kera te  i Lucija Veličan, Austrija i Patricia Avila Kuljiš, Bolivia. Nagradu Buduća liderica dobit će Isabella Grandić, Kanada.

SAD

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josef Mayer
4 years ago

Slijedi i moja čestitka,uz zaslužene nagrada, radno vrijednim gore imenovanim ženama.Znadu one dobro od navedenoga, što hoće,za bolju budućnost i što žele.

Dragica
Dragica
4 years ago

Čestitam još jednom na ovoj prestižnoj nagradi.