POKLADNO SLAVLJE ORGANIZIRALI HKM i HKSU ZRINSKI WAIBLINGEN

prilog: Josip Mayer
mayer 1Waiblingen/ I ove godine, točnije rečeno, u nedjelju 22.02.2020 godine, HKM Waiblingen je u suradnji sa HKSU Zrinski Waiblingen, uspješno su, poslije svete mise, upriličili tradicionalnu pokladnu zabavu, u dvorani, ispod crkve Sv. Ante u Waiblingenu.

Uz obilnu ponudu domaćih delicija i izabranih pića, z najmlađe je organizirano biranje najljepše maske a priređena je i tombola.

Za zabavnu glazbu pobrinuo se već poznati trio band, pod nazivom „UniCum“.

Uz mnoge posjetitelje, više mlađe nego starije generacije, pokladnu zabavu su posjetili i Waiblingenski hrvatski svećenik fra Nedeljko Brežić koji je nedavno stigao iz Darmstadta i njemački Waiblingenski dugogodišnji svećenik Franz Klappenecker.

mayer 2Tražilo se mjesto više, naime, crkvena dvorana koja posjeduje negdje oko 360 sjedećih mijesta bila je popunjena i to pretežno mlađim naraštajem i njihovom djecom.

Naša najveća i najaktivnija HKM u Waiblingenu -Baden-Württenbergu, vjerojatno i u Njemačkoj i dalje, i ovaj puta je djelovala uz svoju već preko 30 godišnju hrvatsku kulturno i sportsku udrugu pod već poznatim imenom HKSU Zrinski Waiblingen, koje ime je preuzeto od tadašnje misijske prve folklorne grupe.

Vremenom, udruga dobiva nove ogranke, uz folkoraše i bočare, kuglaše, košarkaše, nogometaše,  i rukometaše. Sve, više i više uz odrasle dolaze i novi mlađi članovi i simpatizeri. Što nam potvrđuje i njihov već u 26. izdanju za 2019./2020. godinu izrađeni bilten.

Predsjednica „HKSU“ Zrinski Waiblingen je gospođa Jadranka Kolar.

 

 

 

 

.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments