KAD SE SA SRCEM RADI

tekst i foto: Sonja Breljak

ankicaIserlohn-Zagreb/ Na netom u Zagrebu održanoj svečanoj dodjeli Nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice koju organizira Mreža hrvatskih žena, između 23 hrvatske žene iz cijeloga svijeta, nagrađena je i Ankica Karačić, akademska slikarica iz Iloka koja živi u Iserlohnu.

Ankica dugi niz gogidna, zajedno sa svojim suprugom Antom, organizira, vodi i u djelo sprovodi likovni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta.

Ankica je pozitivan primjer za ugled kojeg su poodavno, podosta prije ove nagrade Mreže hrvatskih žena, zamijetili i Nijemci pa često napišu i zabilježe koju crticu ili vijest o slikarici, o bračnom paru Karačić, koji volonterski i o svom trošku organiziraju i u djelo sprovode likovni natječaj na koji djeca, učitelji i njihove škole, pošalju na stotine radova na izabranu temu.

U povodu dobijanja Nagrade Utjecajne hrvatske žene 2020. Ankica Karačić je rekla sljedeće:

aaaa“Sve što sam u životu radila, radila sam iz srca i duše. Bilo to s kuhačom, usisivačem, glačalom ili kistom. Ništa nisam radila da bi od nekoga dobila neku posebnu nagradu ili priznanje. Znala sam da račun pa i priznanje, dolazi na kraju. Priznanja su dolazila možda malo kasnije ali zato su bila draža i slađa.

Za sve što sam radila dobijala sam  priznanja za: pedagoški rad, modne kreacije, stručni rad i za umjetnički likovni rad. Pa tako je  i ovo priznanje Uspješna hrvatska žena, došlo samo od sebe. Nisam bila puno upućena u ovu hvale vrijednu organizaciju iako traje već pet godina. Mene su za tu nagradu nominirali drugi, ne iz Njemačke gdje djelujem, nego iz Bolivije, Rumunske, BiH i Hrvatske. Potvrda tome je i  ono što je rekao Ivan Tepeš na otvorenju moje izložbe u Zagrebu: “Ja nisam Ankicu upoznao ni u Hrvatskoj ni u Njemačkoj, nego u Karaševu, u Rumunskoj gdje umrežava 26 zemalja, gdje Hrvati zajedno dišu za jedan projekt.”

Može se reći: “Hrvatske bisere rasute po svijetu imam na jednom dlanu.  Sve znam o njima šta rade i kako dišu. Najsretnija sam zbog toga što sam u Zagrebu srela i druge žene koje  slično rade i razmišljaju. Poznanstvo i razmjena mišljenja će svima dobro doći. Ukupno gledano, svi ćemo dobiti pa i naša matična zemlja odakle potječemo -Hrvatska!”


sve

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments