PLJESAK ZA NAŠU EVELIN

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/
Izvrstan koncert Internacionalnog opernog studija  berlinske Staatsoper u privremenom staništu, zgradi Schiller Theatra koju koriste dok traje obnova ove ugledne operne kuće u Unten den Linden. Bio je to ujedno i svojevrstan oproštajni koncert ove grupe mladih i talentiranih glazbenika. Među njima je, uz  Rinnat Moriah, sopranisticu iz Izraela, Jameas Homanna, baritona iz Australije,  Rosena Krasteva, bassa iz Bugarske i Abdellaha Lasria, tenora iz Maroka, nastupila i naša sopranistica Evelin Novak.  Ovu grupu  glazbenika posljednje je dvije godine vodio  poznati pijanist i dirigent, Boris Anifantakis. Nakon ovog koncerta mladi glazbenici nastavljaju svoje karijere u raznim opernim kućama. Naša Evelin Novak već je potpisala novi ugovor sa Staatsoper te, nakon skorog nastupa u Beču, nastavlja u Berlinu s pripremama novih uloga od kojih je jedna i glavna, ona u operi Orfej iz podzemlja od Offenbacha čija premijera će biti s početka prosinca.
Oproštajni koncert Opernog studija imao je u naslovu moto Die Macht der Liebe, odnosno Moć ljubavi. Čule su se poznata arije o ljubavi … radosti, boli, rastanku, žalosti …iz opera od  Mozarta, Puccinija, Rossinija i Straussa.
Publika je ispunila Gläserne foaye u Schiller Theatru i nije žalila dlanova nagraditi glasnim pljeskom ove  mlade, izvanredne glazbenike. Prava šteta te je na ovom, izvrsnom  koncertu …unatoč  slobodnom ulazu …bilo tek par Hrvata čija nazočnost  je pak vrlo obradovala Evelin Novak. A tek da nas je bilo više?!  Imati tako izvanrednog glazbenika i osobu poput Evelin Novak u svojoj sredini …vrijedno je  ponosa! Ali … imati tako izvanrednog glazbenika i osobu poput Evelin Novak u svojoj sredini a ne obraćati tome skoro nikakvu  pozornost …prava je šteta! Jer, da to činimo …da vrijedno vrjednujemo …gdje bi nam kraj bio!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Draga Sonja

Svakako da je Evelin zaslužila uz druge i više od pljeska, slažem se sa vama, bit će toga još i više, samo nam ih je potrebno osim naših estrada neumorno pronalaziti i poticati, ništa bolje uz klubove,društva,udruge i zajednice i pojedince na ovaj način i još bolje i intezivnije proraditi na tom putu i novim idejama.

Sonja Smolec
12 years ago

Pridružujem se čestitkama cijeloj navedenoj glazbenoj eliti.

Bravo za našu Evelin. Bit će toga još!