DO DOLJNJEGA NEMA NI MISNIH SLAVLJA

prilog: Sonja Breljak

stopKoronavirus koji se razmnožio u 135 zemalja, zarazio preko 150 tisuća osoba, usmrtio oko 5700 ljudi, mijenja navike, običaje, pravila i dogovore, utječe na granice, radna vremena, školske i ine obaveze. Brojni gradovi i države uvode psoebna pravila ponašanja, potpune ili djelomične karantene, zatvaraju se škole, sveučilišta, vrtići, tvrtke, restorani, bazeni…

Središte zaraze iz Kine se preselilo u Europu. Kako u Zagrebu, tako i u Berlinu, donose se novi propisi i pravila kojima se pokušava ograničiti masovni kontakt osoba i prijenos virusa. Uz zatvorene škole, bazene i restorane, odgođena sportska, kulturna, gospodarska i druga događanja, sva mjesta gdje se okuplja više od 50 osoba, zatvorene su i crkve te do daljnjega nema otvorenih misnih slavlja. Tako je i u brojnim Hrvatskim katolički misijama u Njemačkoj pa i u HKM Berlin.

“Nakon odluke mjesnih civilnih vlasti te nakon odluke naše nadbiskupije da se otkažu sve svete mise s više od 50 vjernika, a u nemogućnosti kako to organizirati, te nakon razgovora s mjesnim župnicima crkava gdje nimamo svete mise, donijeli smo odluku da do daljnjega SVETE MISE NEĆEMO SLAVITI S NARODOM.

Hvala vam svima na razumijevanju.

Ovo vrijeme posvetite osobnoj i zajedničkoj molitvi, razmišljanju o otajstvu Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Bogu se okrenimo, krunicu molimo i predajmo u Božje ruke sebe, svoje živote, naše drage, društvo i cijeli svijet, stoji u obavijesti Hrvatske katoličke misije Berlin.”

Više o tome na: https://www.erzbistumberlin.de/

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments