OSTANI DOMA

tekst: Marijana Marić

– Ekipa od njih 8 cuga u stanu i stavljaju slike na društvene mreže. Kao, karantena i te fore. Njih 8 je došlo u stan. Njih 8 iz 8 obitelji. To je preko 30 potencijalnih bolesnika u indirektnom doticaju.

– Druga slika, njih 20 cura vježba lagano. Odrađuju trening na sportskom centru. Malo finesa i tako to. To je preko 20 obitelji, preko 20 dečki ju, muževa. A tek klinaca ili njihovih roditelja. Indirektno preko 100 ljudi…

– Slika treća skupina frendova uz more sjede, piju kavu za vani. Zatvorilo im lokalne ali snašli se oni. Dodaju se frizbijem lagano. Plastičnim naravno. Karantena i tako to.

– Četvrti story na IG. Skupili se momci na nogometu njih desetak u kvartu. Kasnije ista ekipa se našla u stanu pa igraju PlayStation. Stavljaju slike. Karantena kažu.

– Peta slika iz konobe. Njih 8-9 frendova peku meso… Ne rade zbog virusa pa se našli utorkom. Slikaju luk i rakiju. Kao, neće njih…

– Šesta slika. Dječji rođendan. Čini se radi virusa nisu zvali puno ljudi. Samo ih je petnaestak. Samo e… Petnaestak direktno je 50 bar indirektno…

I tako dalje. Već 3 dana nisam izašao iz kuće jer pametniji od mene su mi savjetovali da je tako najbolje. Ti ljudi su znanstvenici, doktori, stručnjaci. I shvatio sam. Pridržavam se rečenog i čitam večeras status znanstvenika koji kaže da zbog neodgovornog ponašanja Hrvata u Hrvatskoj možemo unutar 20 dana očekivati čak 10.000 zaraženih uz smrtnost od 9 do 10% ⚠️ Da ponovim slovima sve. Zbog neodgovornosti Hrvata unutar dvadeset dana u zemlji ćemo imati deset tisuća zaraženih uz smrtnost od devet do deset %. Nemamo još mrtvih a predviđaju ih čak 1000 za koji tjedan. A vi bi se malo družili, išli u goste i tako. Rođendanić neki. Tulum za ekipu s faksa u stanu? Izlet s frendovima ili kava i šetnja uz more s ekipom?

Kad krenu pokopi bližnjih uskoro, na stotine pokopa. Tada se sjetite one “Di si bija 91-e? ” jer vas će se pitati di ste vi bili KAD VAS SE PREKLINJALO DA OSTANETE DOMA!

P.S. – Ako poznaš barem jednu osobu koja ne poštuje molbe i savjete struke sheraj objavu. Možda ipak ostane doma i ne ubije nekog svojom neodgovornošću.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments