HRVATSKI APSURDI

piše: Dragica Trumbetaš

Svi naši predsjednici do Milanovića, uvjeravali su nas kako će u svom mandatu, baš oni ukinuti vize za ulazak u USA. Kolinda najviše, no viza je i dalje obavezna. Amerikanci baš i nemaju sluha za naše želje, no mi smo danas njima oduševljeni.

Njihova TV objavila je da je Dubrovnik bez Corone i naglo je skočio interes kod njih za ljetovanje u našem Dubrovniku, naime, jedina smo zemlja u EU koja nema obavezne dvotjedne karantene pri ulasku njihovih državljana.

Razmišlja se o direktnoj avionskoj vezi i naši su turistički radnici oduševljeni.

Istovremeno jedan naš tata kampira pred bolnicom jer ga ne puštaju bolesnom djetetu, zbog strogih propisa zbog zaštite od iste bolesti.

Još je i gore ako vam je dijete bolesno od redovnih dječjih bolesti s visokom temperaturom.

Nema uobičajenih pretraga dok ne dođe rezultat testa za Coronu.

Svaki dan slušamo naš stožer o potrebi što manjeg okupljanja, svadbe su definirane kao izvorište svih nevolja, stariji su bili mjesecima zatvoreni a najviše ih je zaraženo, kao da se u tim “Domovima” svaki vikend priređuje svadba.

U svemu tome oduševljeni smo što će iz Amerike direktno pristizati puni avioni iz zemalja koje su najjače pogođene pandemijom.

Nitko ni da spomene, da bi bolnicu u Dubrovniku mogli pretrpati pozitivni gosti.

Tako je u ovoj pandemiji pobijedio novac, strah koji se mjesecima utjeruje u kosti svakom stanovniku Hrvatske ustuknuo je pred eventualnom zaradom.

Sve upute Stožera u ovoj su situaciji su besmislene, nije ni čudo da većina građana odbija svaku pomisao na cijepljenje.

Stožer je izgubio svaki smisao i vjerodostojnost, došlo je vrijeme da se povuku, jer isti ljudi na istom mjestu ne mogu donositi mjere za prevenciju i pisati upute kako zaraditi od bolesti.

Stroge upute u ” Domovima za starije”, mjesecima nisu smjeli izaći bez dvotjedne izolacije, a sada se veselimo starcu iz Amerike, koji će doletjeti u punom avionu i direktno moći na plažu u restoran i bilo gdje poželi.

Izgleda da je u našoj zemlji jedini faktor za ograničenja širenje virusa, platežna moć trenutnih stanovnika.

Ovisnost o tuđem novcu postala je najgora od svih ovisnosti do sada.

S nestrpljenjem čekamo jesenski rasplet, upute za djecu u školama, bit će to jedan veliki novi izazov.

U Njemačkoj je škola počela i već drugi dan je 1000 učenika poslano u samoizolaciju.

Kako će biti kod nas tek ćemo vidjeti, naši političari bruse nove upute na plažama punih gostiju, razmjenjuju iskustva sa stranim turistima, no uopće ne trebamo sumnjati, da će brojke govoriti da smo najuspješniji i po broju turista ali i po najmanjem broju zaraženih.

Tek nakon što pandemija prođe i padne u zaborav, netko ozbiljan će se zapitati:

Kako je to bilo moguće?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments